Novi hipotetski nastavak Overlord serijala očekujemo 25. kolovoza te usprkos očekivanjima većine ljubitelja serijala, mehanika igre se drastično promijenila. To ne mora nužno biti loše obzirom na mlaki marketinški uspjeh prethodnih igara u kojima ste svog lika gledali najčešće iz trećeg lica te upravljali jednim overlordom u single player kampanji. Danas vam donosimo pregled svih činjenica i pretpostavki dosad spoznatih vezanih uz Overlord: Fellowship of Evil, treći spiritualni nastavak ovog pomalo zaboravljenog serijala.

Spinoff ili pravi veliki nastavak?

Po svemu sudeći Overlord: Fellowship of Evil preuzima tematiku prethodnih nastavaka, kao i vrlo specifičan humor te ga prebacuje u jednu novu perspektivu koja se neće nužno svima svidjeti. Tvrdokorni ljubitelji serijala su osobito glasni što se protestiranja protiv novog stila igre tiče i u potpunosti ih razumijemo, no ne mora sve biti toliko crno. Analiziranjem raspoloživog materijala došli smo do zaključka da se radi o potencijalno vrlo zabavnoj igri, najviše zbog novouvedenog kooperativnog načina igranja preko interneta koji podržava do četiri igrača.

overlord fellowship of evil
Klase slijeva: Inferno, Dwarf, Necromancer, Dark Elf

Pogled na igru je iz ptičje perspektive, što je definitivno najomraženija promjena među ljubiteljima serijala, no treba shvatiti da se ne radi o punokrvnom nastavku već o igri koja proširuje poznati Overlord svemir kako bi se privukla nova publika, a i vratila pozornost prijašnjim ljubiteljima serijala.

Priča ostaje vjerna korijenima

overlord fellowship of evil
Zla knjiga od koje sve kreće

Svi važni elementi iz klasične Overlord priče su tu – imamo vrhovne gospodare, podanike te vječitu borbu između dobra i zla. Službeni trailer otkriva da je prethodni Overlord uništen, što je omogućilo seljanima i plemićima površinskog carstva da se vrate na prijašnju slavu. Svi su sretni i zadovoljni, lovi se riba, jedu se kolači i ide se na večernje plesove, sve ono što minioni ne mogu podnijeti. Pred sobom stavljaju zadatak vraćanja stvari u ravnotežu te se bacaju u potragu za velikom zlom knjigom koja će im, kako proročanstvo kaže, vratiti gospodara i sve će opet biti u redu. Igrom slučaja ožive ni manje ni više nego četiri overlorda od kojih svaki ima svoju priču, a nečije su sudbine i isprepletene. Ovo nas najviše veseli jer otvara mogućnost za zabavniji i domišljatiji dijalog između likova kroz igru. Da vam ne pokvarimo previše priče, reći ćemo samo da su Dwarf i Dark Elf ubili jedan drugog u bitki, a sada će surađivati skupa u drugom životu. Nadamo se da će ovaj potencijal za dobar dijalog biti iskorišten do maksimuma. Misije su i dalje nepoznanica i pitanje je koliko će iste biti u službi duboke priče u odnosu na čišćenje tamnica u stilu Torchlighta ili Van Helsing avantura. Perspektiva gledanja definitivno podsjeća na te igre, iako mehanika u smislu upravljanja podanicima definitivno podsjeća na klasični Overlord stil.

Što onda očekivati od novog Overlorda?

overlord fellowship of evil
Isječak iz gameplaya

Bitno je znati da ovo nije punokrvni i veliki nastavak već širenje specifičnog Overlord svemira u stilu spinoffa serijala. O Overlordu 3 još nema ni riječi te nije realno za očekivati da će igra izaći u skoro vrijeme nakon Fellowship of Evila, no nadamo se da bi možda ovaj spinoff mogao biti uvod u treći pravi nastavak. Obzirom koliko se prašine diglo oko ove igre na temu zašto se toliko promijenila originalna uspješna formula, ne bi se čudili da se Codemasters odluči na kreiranje novog velikog Overlorda kako bi se zadovoljila očita potražnja. U svakom slučaju pozdravljamo bilo kakav novi Overlord te ćemo ga dočekati raširenih ruku i pomalo nestrpljivo očekujemo 25. kolovoza kada se očekuje izlazak igre na Steamu, a radi se i na verzijama za Xbox One i PlayStation 4.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *