Kada se Outlast prvi puta probio na tržište igara, nitko iz produkcije nije vjerovao kako će doživjeti ovoliki uspjeh. Tim ljudi koji je užurbano radio na ovom projektu zbog nedostatka sredstava uspio je postaviti letvicu dosta visoko kada su u pitanju horor igre. Kako je i bilo za očekivati, 2014. godine Red Barrels developeri započeli su službeno na projektu Outlast 2.


Za sve vas koji se do sada niste susretali s ovom igrom, pojasnit ćemo vam ukratko o čemu se radi. Radnja igre smještena je duboko u planinama  Lake County, Colorada gdje Miles Upshur (vaš lik) odlučuje istražiti neetične eksperimente nad pacijentima psihijatrijske bolnice. Vaš zadatak je prikupiti što više dokaza video kamerom i pronaći put kroz mračne hodnike psihijatrijske bolnice koja je prepuna neprijatelja. Oh i da, zaboravio sam napomenuti kako je jedino oružje vaša kamera i „parkour“ pokreti.

No iz Red Barrels produkcije u službenom priopćenju navode kako radnja Outlast 2 neće biti smještena u hodnicima Mount Massive psihijatrijske bolnice kako je sugerirao prvi dio već u sasvim novom okruženju. Čak i datum izlaska je obavijen tajnom no šuška se kako se radi o listopadu 2016. godine. Ohrabruje nas činjenica kako pogurani uspjehom prvog dijela ovog horora, developeri su se odlučili za nešto ambiciozniji pristup projektu zvanom Outlast 2.

“For the first Outlast, we were in a rush to release the game before running out of money. Because more than 3.5 million players have played the first game, we’re now in a position to make decisions based on our ambitions.”

Smatram kako je Outlast jedna od najboljih horor igara koja će utjerati strah u kosti i najhrabrijima. Ukoliko znate o čemu pričam, slobodno mogu spomenuti kako mi je cijela radnja igre nekako poznata. HINT: Grave Encounters TRAILER

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *