Akcijski RPG Scalebound koji je pratio mladića s crvenim slušalicama i njegovog ljubimca zmaja službeno je najavljen na sajmu E3 2014. godine u sklopu Microsoftove prezentacije kao ekskluziva za Xbox One. Nakon toga je Microsoft objavio kako će igra stići i na PC, ali na kraju ipak ništa. Igra je nakon dugog razvoja otkazana, a režiser Platinum Gamesa Hideki Kamiya sada se svim fanovima ispričao putem Twittera zbog takvog razvoja događaja.


Kamiya uputio ispriku svima koji su nestrpljivo čekali Scalebound

Vijest o otkazivanju objavio je Microsoft prije par dana, a sada se javio Platinum Games. Točan razlog nisu objavili ni oni, kao ni izdavač, ali obje strane su razočarane zbog ove odluke. “Veoma smo razočarani što su stvari završile na ovakav način, pogotovo zato što znamo koliko se naših fanova veselilo ovoj igri u istoj mjeri kao i mi. I dalje ćemo nastojati igračima pružati igre visoke kvalitete počevši s Nier: Automatom u ožujku te projektima poput GRANBLUE FANTASY Porject Re:Link i LOST ORDER u budućnosti”, rekao je predsjednik Platinum Gamesa, Kenichi Sato.

Nakon te objave javio se i režiser Hideki Kamiya, poznat po svojim zanimljivim gledištima na Twitteru koji nije bio baš aktivan od prosinca 2016. Svoje osjećaje prenio je u tri cvrkuta, a u posljednjem je napisao kako će “raditi još više kako vas nikad ne bi opet ovako razočarao i nadam se da ćete u budućnosti nastaviti pratiti naše projekte.”

Tko je točno kriv za ovakav razvoj događaja znaju i znat će samo oni koji su radili na projektu. Izgleda kako je Scalebound imao problematičan razvoj, a moguće je da su i ambicije bile prevelike. Nadamo se da će Platinum Games nastaviti s razvojem zabavnih igara i da zbog ovog neće imati dugoročnih problema, a Microsoft je rekao kako unatoč ovome neće prestati s razvojem projekata za Xbox s drugim razvojnim timovima, ali kako će vjerojatno nove projekte predstavljati javnosti kasnije.

scalebound otkazano

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *