Uznemirena tek odsanjanom noćnom morom, djevojčica Amber, budi se u svojoj sobi. Nevrijeme, mrak. Ubrzo saznaje da noćna mora nije najgore što se dogodilo te večeri. Nestao joj je brat. Amber, iako sposobna da u potragu krene sama, ipak posluša savjet slijepe starice i potraži pomoć umirovljenog detektiva Teda, s njim je već i prije surađivala. Dogovor s Tedom nikad nije lak, ali oboje znaju ishod tog razgovora i prije nego je počeo. Barem je Teda bilo lako pronaći, čekao je u svojem uredu. Uredu koji se nalazi u njenom ormaru. Što se događa u tajanstvenom Paper City-u, gdje je brat od Amber i kako će se stvar rasplesti, moći ćete saznati od 08. kolovoza u odličnoj epizodnoj point-and-click noir avanturi Bear With Me, hrvatskog studia Exordium Games. Igra nas je kupila na prvu, a sigurni smo da ni vi nećete ostati ravnodušni. Zato, idemo je zajedno pobliže upoznati.


Bear With Me izgleda odlično

Od prvog pokretanja igre, bilo je lako osjetiti pravi noir ugođaj, odličan originalan soundtrack i prepoznatljivi stil 2D crteža i animacija svakako tome doprinosi, iako je priča pomalo šaljiva. “Horor” je u ovoj igri pod navodnicima, ali ga nikako ne treba zanemariti, cijelom ugođaju dodatno doprinosi i sarkastičan i pomalo mračan dijalog, koji je bogat, ali ne zamara igrače. Početak priče smo predstavili u uvodu, onako kako smo ga mi proživjeli, jednostavna point-and-click mehanika omogućava potpunu posvećenost priči i radnji, koje vas vrlo brzo uvuku. Naša preporuka je da pogasite ostale uređaje, sjednete za PC, zamračite prostoriju i potpuno se posvetite igri, nećete pogriješiti.

Domišljati i simpatični protagonisti

Protabear with megonisti su klasični za noir žanr, ali vrlo kreativno utjelovljeni u djevojčici i njenom medvjediću, za razliku od dame u nevolji i detektiva u mračnom uredu. Naizgled nezamisliv spoj funkcionira odlično, gdje glavnu protagonisticu prati karizmatični pomoćnik, kojim ćete povremeno moći i upravljati. Amber i Ted su sjajni, a Exordium Games je s time uspio u svome naumu da će se igrači pronaći u široj poruci Bear With Me te da će ona ostati s njima i nakon završetka igre. Mi smo vam otkrili samo djelić, a još puno toga vas čeka u ovom domaćem naslovu. Svi zainteresirani za gameplay ove odlične point-and-click avanture, imat ćete priliku i vidjeti je na streamu.

Bear With Me stream i Giveaway

U nedjelju 07. kolovoza, naš Ivo “Fiuman” Pejković, na svom će streamu kratko odigrati Bear With Me, kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti kako je cijela priča napravljena te kako je posao odradila ekipa iz Exordium Gamesa, a dvoje najsretnijih ćemo tom prilikom nagraditi s dva primjerka igre. Datum izlaska predviđen je za ponedjeljak 08. kolovoza, a prva epizoda će biti dostupna na Steamu po cijeni od 4,99$. Zato u nedjelju posjetite Fiumanov stream u večernjim satima, zabavite se uz Bear With Me , a imat ćete priliku i osvojiti svoj primjerak.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *