Od originalnog Robocopa prošlo je trideset godina i ako išta možemo reći to je da je film ostario nevjerojatno dobro. Sva satira i dalje je relevantna, a ne može se ni izostaviti to da je uz nju serviran jednostavno dobar film koji se u tadašnje znatno konzervativnije vrijeme nije bojao napraviti nešto drugačije. Vjerojatno je upravo to razlog zašto ga toliko ljudi i dalje voli, i zbog čega će se uskoro moći ponovno pogledati u kinima.


Originalni Robocop vraća se u kino dvorane kako bi nam svima pokazao što je krivo remake napravio

Nizozemski redatelj Paul Verhoeven poznat je po svojim satiričnim, kontroverznim filmovima koji nedugo nakon izlaska dožive kultni status. Imao je i par stinkera koji su popularni samo po tome što su legendarno loši, ali originalni Robocop film definitivno ne spada u tu kategoriju. Iako svatko ima svoje favorite, nije pretjerano reći da je ovo djelo možda i vrhunac Verhoevenove zanimljive karijere. Od onda imali smo priliku vidjeti nekoliko nastavaka i nedavni remake, ali nijedan od tih filmova nije pogodio ono što je original htio reći. Naime, Robocop nikada nije bio samo o kiborgu policajcu i osveti, već se bavio karikaturom američkog društva, američkom vladom te modernim kapitalističkim svijetom. Sve je to bilo upakirano u hiper nasilnu priču koja je u osamdesetima skoro zaslužila X rating, što znači da ga ne bi imao priliku pogledati gotovo nitko. Danas je ta razina nasilja puno normalnija pa tako original ponovno dolazi u kina, što je super prilika pošto se u filmovima koje posljednje vrijeme imamo priliku gledati rijetko kada može vidjeti nešto stvarno dobro.

U slučaju da u svojoj blizini ne možete pronaći kino koje pušta film, pogledajte ga doma, Robocop je dobar u svakom obliku      

Naravno da se ova vijest uglavnom fokusira na američka kina pošto su oni ti koji vole globalno najavljivati sve što rade, ali to ne znači da istu stvar ne možemo vidjeti ovdje. Pa ako poznajete vlasnika nekog manjeg kina ili ako pak vi osobno spadate u tu kategoriju, evo vam jedne dobre ideje za ovo ljeto. Jer ipak, tko ne bi htio pogledati originalni Robocop film na velikom platnu? U najgorem slučaju, jednostavno pogledajte film doma. Mi definitivno hoćemo. A ako pak nekim čudom nikada niste pogledali Robocopa – zašto niste?! I ne, remake ne računamo!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *