Prva igra u serijalu koji kombinira akciju, RPG i hack and slash s pogledom iz trećeg lica, Darksiders, izašla je prije nešto više od šest i pol godina. Razvojni tim zaslužan za nju je Vigil Games, a izdavačku palicu imao je THQ – kompanija koja je 2013. godine proglasila bankrot, zatvorila svoja vrata i na aukciji rasprodala sve IP-ove koje je posjedovala. Serijal Darksiders preuzeo je Nordic Games koji je sada najavio kako radi na HD reizdanju originala.


Darksiders: Warmastered Edition – uljepšana verzija originala

U ovoj igri nalazite se u ulozi jednog od četvorice jahača apokalipse, Wara, koji mora dokazati svoju nevinost i pronaći prave krivce koji su poremetili ravnotežu između snaga raja i pakla. To će napraviti upuštanjem u borbu, rješavanjem zagonetki i istraživanjem svijeta u kojem se nalazi.

Zbog svojih grijeha, War je izgubio pristup svojim vještinama koje će morati opet kroz igru skupiti, kao i arsenal oružja koji uključuje ona anđeoska, demonska i zemaljska među koje također spada i njegov vjerni konj Ruin.

Ovo je sve bilo prisutno u igri kada je izašla, a Warmastered verzija donosi portove za PS4, Xbox One i Wii U uz PC verziju. Od poboljšanja tu je podrška za 1080p rezoluciju, dvostruko uvećana kvaliteta tekstura i podrška za 60 sličica u sekundi osim u Wii U verziji koja će raditi na 30.

Nordic Games se još nije izjasnio oko datuma izlaska ove verzije igre, ali rekli su kako će ga objaviti “uskoro”. Mi ćemo pretpostaviti da misle na najveći europski sajam vezan uz igraću industriju, Gamescom, koji se održava sredinom kolovoza u Njemačkoj, pa ćemo strpljivo pričekati sljedeću obavijest. Do tada možete nešto više informacija o originalu pronaći na Steamu, budući da službenih stranica više nema.

darksiders warmastered edition najava

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *