GTA V je ovih dana bio na naslovnicama, no ne iz dobrih razloga. Take-Two je odlučio ukinuti community mod OpenIV koji je imao ogromni udio na igraćoj sceni, a fanovi su odmah izrazili negodovanje bombardiranjem GTA V Steam stranice s negativnim reviewima. Ipak, čini se kako se situacija ipak razriješila na najbolji mogući način za igrače, što je rijetka situacija u svijetu gaminga.


Developer je potvrdio kako OpenIV nastavlja s razvojem te je mod opet dostupan za skidanje

Update za OpenIV te Take-Two statement nakon ukidanja moda su nekima ulili nadu, no dosad nije bilo službene potvrde da će kompanija ipak dozvoliti igračima da nastave koristiti mod. No kad je download sekcija na OpenIV stranici vraćena, većini je bilo očito kako su se developeri moda i Rockstar i Take-Two napokon složili, a developer je nedavno potvrdio kako nastavlja s razvojem.

Ovo ipak ne znači da će sve biti po starom, te će mod gotovo sigurno morati dobiti preinake koji smanjuju ili potpuno miču njegovu upotrebljivost online. No, kako ga je većina igrača koristila za single player, to ne bi trebalo imati preveliko značenje te će mod biti dostupan za skidanje i korištenje u formatu na koji ste navikli.

Take-Two je ranije objavio kako se nemaju namjeru miješati u single player preinake za GTA V, što se veže na njihov prethodni navod da je OpenIV skinut isključivo zbog mogućnosti GTA V Online exploitanja. Korporacijske zavrzlame na stranu, sigurni smo da su fanovi diljem svijeta odahnuli povratkom OpenIV moda te potvrdom kako razvoj na njemu nastavlja.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *