Portal Oktan.hr nastao je iz čiste ljubavi prema auto moto svijetu, a mi koji ga i dalje stvaramo i zajedno s njim rastemo, kako osobnom tako i u profesionalnom smislu u svakom trenutku vodimo se upravo time. Kroz Oktan.hr naš dugogodišnji hobi praćenja auto moto svijeta svakim danom pokazuje sve ozbiljnije obrise, a glavni cilj nam je približiti našim čitateljima novosti i korisne informacije iz redova jedne od najrazvijenijih svjetskih industrija. Unatoč tome što postojimo tek nešto više od godinu dana, zahvaljujući posjetiteljima koji su prepoznali naš entuzijazam, bilježimo kontinuiran rast čitanosti.portal oktan


Osim naravno autoentuzijastima, Oktan.hr je portal namijenjen apsolutno svima, a razlog tome leži u našem konceptu gdje vlastitim savjetima i istraživanjima u području auto moto svijeta želimo pružiti potpune i kvalitetne informacije svakome tko se u bilo kojem dijelu svog života susreće s ovom tematikom.

Mnogi od nas imaju velike dileme i pitanja prilikom izbora automobila, njegovog održavanja, popravka i mnogih drugih situacija. Stoga kroz raznolik sadržaj u našim tekstovima želimo educirati, informirati i približiti auto industriju našim čitateljima.

Kako kažu: „Najfinije jelo je ono koje si sami spremimo.“ Tako kroz savjete temeljene na osobnom iskustvu i „uradi sam“ članke pokušavamo vam skrenuti pažnju na mogućnosti koje sami možete iskoristiti i svom limenom ljubimcu udahnuti dašak svježine. Redovitim tekstovima o raznim auto brendovima želimo svakome približiti karakteristike najnovijih modela, neovisno o tome da li ste zagriženi ljubitelj automobila ili ih koristite samo za svakodnevni prijevoz.

U članku Poliranje farova – uz par poteza do novih farova, možete saznati kako na jednostavan način vratiti sjaj „očima“ vašeg automobila. Ovaj postupak, osim što osvježava izgled cijelog vozila, ujedno i štedi dragocjeni novac u vašem novčaniku pa iznos za nabavku novih farova možete uložiti pametnije, primjerice u nove gume.

Za one koji zbog različitih situacija i razloga ne voze automobile pripremili smo članak: Koji je najjeftiniji taxi u Zagrebu? Kao što i sam naslov govori, cilj ovog članka je pružiti čitateljima detaljan uvid u taxi scenu glavnog grada Lijepe naše i kroz taj opis pomoći im u pronalasku idealnog prijevoznika.

Već desetljećima u Hrvatskoj vlada mišljenje da su automobili kod nas precijenjeni, a kao obećana zemlja za kupnju rabljenog redovito se spominje Njemačka. S tom mišlju u članku: Kako kupiti automobil u Njemačkoj i koliko je to isplativo?, istražili smo kako se kreću cijene rabljenih automobila u Njemačkoj, te što je sve potrebno za njihov uvoz u Hrvatsku.

Bitan dio posjedovanja bilo kojeg automobila odnosi se na njegovo servisiranje. S obzirom da su servisni intervali svakog automobila različiti, a mnogi vlasnici ih se ne pridržavaju, člankom: Veliki servis automobila – na što sve pripaziti?, želimo svima približiti problematiku pravilnog i redovnog održavanja automobila.


Stoga, kako bi bili u toku s najnovijim događanjima u auto moto svijetu, savjetovali se o izboru automobila, njegovom održavanju, ili ako jednostavno trebate informaciju kako zadržati koju kunu u džepu odabirom najpovoljnijeg prijevoza, oktan.hr i naša službena Facebook stranica su mjesta koja trebate posjetiti.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *