Da vam je netko prije 15 godina rekao da možete osvojiti auto igrajući videoigre, vrlo vjerojatno mu ne biste vjerovali, no i to je postalo stvarnost. Svi ljubitelji racing igara koji imaju PlayStation 4 imat će priliku dokazati se kao najbolji MotoGP vozač i time osvojiti atraktivnu vozilicu. Ne samo to, najbolji vozači imat će priliku vidjeti samu završnicu MotoGP natjecanja uživo što je potpuni užitak svim ljubiteljima brzine.


Pobjednik MotoGP eSport Championshipa kući vozi novi BMW

Bliži se početak prvog od šest MotoGP eSport Championship challengea. Od 27. srpnja do 6. kolovoza, tisuće igrača na svojim PlayStation 4 konzolama igrat će MotoGP 17 kako bi se kvalificirali na veliku završnicu i dobili priliku osvojiti posve novi BMW. U prvoj utrci zadatak je voziti s Marcom Marquezom na stazi Jerez u suhim vremenskim uvjetima, a detalji za ostalih dijelova natjecanja već su objavljeni. Dva najspretnija koja u Time Attacku postignu najbolje vrijeme kvalificirat će se na samu završnicu MotoGP eSport Championshipa. Na prvom i drugom izazovu u finale idu dva najbolja igrača, a na ostalim utrkama svoje mjesto osigurat će najbolja tri vozača.

Najboljih 16 vozača sudjelovat će na prvom velikom MotoGP eSport Championship finalu u Valenciji koje će se prenositi uživo na televizijskim partnerima Dorna Sports tvrtke. Završnica tog turnira podudarat će se s onom pravog MotoGP-a, od 10. do 12. studenog. Najbolji igrač uz titulu prvog pobjednika MotoGP eSport Championshipa, osvojit će BMW M240i! Drugoplasirani kući vozi KTM RC 390 motor, a treći najbolji natjecatelj moći će svoj PlayStation prikopčati na novi SmartTV.

Ovakav sistem natjecanja poprilično je zanimljiv jer protivnika teoretski nećete vidjeti sve dok ne dođete do same završnice turnira. Budući da se radi o “Time Attack” modeu, igrači se oslanjaju u potpunosti na svoj skill i brzinu, bez da im itko smeta na stazi. Svi obožavatelji racing igara ovakvo nadmetanje s bogatim nagradama vjerojatno su priželjkivali, a ako sve prođe po planu na ovom turniru, sa sigurnošću će se održati još sličnih evenata za sve ljubitelje brzine. Sama činjenica da će sudionici na završnici MotoGP eSport Championshipa odmah prisustvovati i finalu MotoGP-a samo je šlag na tortu, a možda ovime igra postane jedan od vodećih esport naslova na kotačima, pored popularnog Rocket Leaguea.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *