Ovog vikenda održao se 10. Blizzcon, sajam na kojem se priča o svim Blizzardovim igrama. Ove je godine dvadeseta obljetnica serijala Diablo, pa je razvojni tim odlučio ljubiteljima tog kultnog RPG serijala ponuditi nešto što bi ih moglo veseliti. Iako Diablo III nije više popularan kao što je bio, novi sadržaj koji stiže mogao bi vratiti neke igrače.


Necromancer, promjene za Seasons i prvi nastavak stižu u sklopu igre Diablo III

Prva stvar koja je najavljena odmah za vrijeme prve prezentacije je to da će originalni Diablo biti implementiran u Diablo III. Razvojni tim je pripremio novo područje u kojem ćete opet moći proživjeti tu igru iz 1996. godine i to sa retro grafikom te kontrolama u osam dimenzija kao što su bile kada je ona izašla. Igrači će se moći spustiti katedralom u Tristramu, doći do pakla, a na putu ubiti sve što im stoji na putu.

Nakon toga je najavljena nova, dugo tražena klasa Necromancer koji je bio dosta popularan u Diablu II. U najnoviju igru u serijalu trebao bi stići sljedeće godine kao Character Pack, što znači da će ga zainteresirani igrači morati posebno kupiti, a uz njega stižu još neki manji dodaci poput većeg Stasha i nekih kozmetičkih promjena.

Za kraj će promjene doživjeti i same sezone jer sljedeće godine stižu nove zone, mogućnost spremanja buildova u nečemu što je Blizzard nazvao Armory, nova oružja, oklopi i neprijatelji, mogućnost isprobavanja raznih buildova bez trošenja vremena na farmanje putem Challenge Riftova, a konačno će i konzolaši moći zaigrati te spomenute sezone.

Iako to možda nije sve što su igrači htjeli, radi se o pozitivnom koraku naprijed za Diablo III. Nadamo se da će Blizzard nastaviti u ovom smjeru, budući da su većinu svoje pažnje (s poslovne strane logično) usmjerili na Overwatch. Originalni Diablo će igrači moći isprobati putem PTR-a već ovog tjedna, pa pratite službene stranice ako želite sudjelovati u testiranju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *