Ovih dana je lako zaboraviti da je novi UT u planu, a još lakše da je razvoj na njemu u službenom pogonu već tri godine. Ipak, na igri se  radi iz mjeseca u mjesec, iako bi mnogi voljeli ubrzanje stvari. Epic je uzeo nesvakidašnji put napravivši igru besplatnom i objavivši njen source code kako bi community mogao pomoći oko razvoja, gdje je Unreal Tournament ostvario jedinstvenu poziciju na cijelom tržištu igara – rađen je od strane gamera. Igra je još u pre-alpha verziji, što označava rani stupanj razvoja, ali ju podržava impresivna količina fanova FPS-a, pogotovo iz naše regije, gdje dolazimo do današnje vijesti oko novog updatea, uz fokus na optimizaciju i Blitz.


Unreal Engine doručkovao je resurse, no sada je situacija znatno bolja

Nije tajna da Unreal Engine igre mogu biti zahtjevne, gdje smo sigurni da mnogi koji ovo čitaju na svojim konfiguracijama ne bi mogli pokrenuti prethodni nastavak na max detaljima. Tim će gamerima biti drago čuti da će novi update puno bolje optimizirati Unreal Tournament za starija računala, uz promjene na shaderima, reflekcijama okoliša i još mnogo toga. Cijelu priču prate i developeri mapa, gdje svaka sljedeća verzija donosi znatno bolju optimizaciju cjelokupne mape, kako bi se FPS drop sveo na minimum. S te dvije stavke smo riješili najveći problem starijih igrača, koji su igru pratili u ranijoj fazi, kada su ju još mogli pokrenuti, a zatim stali čim je optimizacija dosegnula svoj vrh.

Pored optimizacije za starije konfe, tu su i vizualni perkovi za novije

Naravno, Unreal Tournament ne bi bio prava moderna igra bez blještave grafike, pa je tako dobar dio patch liste okupiran vizualnim poboljšanjima i preinakama. Tu su updateovi za ruke i animacije likova koje kontrolirate, poliranje gotovo svakog oružja do te mjere koje bi trebale interakciju između protivnika učiniti prirodnijim. Sve u svemu, zadovoljavajuća lista updateova od kojih se rijetko koji može nazvati gubitkom vremena, najbolje da bacite pogled na sljedeći video:

Gdje je lokalna ekipa i kada nastavljamo s LAN okupljanjima?

Na našem Discord serveru okuplja se nešto manje od 150 ljudi, među kojima se nalazi 20 aktivnih igrača, što je ujedno prvi korak u ponovnom formiranju domaće Unreal Tournament scene. Naravno, većina nas je ostarila uz žena/djeca/posao obaveze, no postepeno se svi okupljamo uz najdražu zanimaciju koja je pokrenula LAN turnire u regiji.  Ukoliko postoji interesa s vaše strane, pridružite se Discordu, popratite UT eSport Adria fanpage i uskoro možete računati na prva LAN okupljanja, gdje planiramo ponoviti štivo od prvog do zadnjeg Unreala.

Vidimo se na serverima!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *