Bez ikakve sumnje, Star Trek II: The Wrath of Khan najpopularniji je Star Trek film svih vremena. Dogodilo se još par solidnih nastavaka nakon njega, ali čak i oni najbolji jednostavno nisu mogli konkurirati tom fenomenu kojeg je režirao Nicholas Meyer. U slučaju da to niste znali, postoji jasan razlog zašto su samo parni brojevi filmovi originalnog serijala kvalitetni. Naime, samo na njima je radio Nicholas Meyer. Linearnost brojeva možda je slučajna, ali njegova prisutnost sigurno nije. Taj scenarist i redatelj od onda nije radio na toj legendarnoj franšizi, ali to će se uskoro promijeniti. A ako sve bude išlo kako treba, mogli bismo dobiti prvu službenu Star Trek mini-seriju.


Priča se o Star Trek mini-seriji koja bi pratila Khana i njegovo preživljavanje na Ceti Alpha V

Nicholas Meyer jedna je od najvažnijih ličnosti vezanih uz kreaciju svijeta Star Treka i nije čudno da je upravo on pozvan kao jedan od pisaca i scenarista za Star Trek: Discovery. Meyer nije stao na tome i uskoro je izjavio kako to nije sve. “Jedna stvar koja nema nikakve veze s Discoveryem je to da radim na još jednom novom Star Trek projektu, ali trenutno o tome ne mogu pričati.” Kasnije se saznalo da je projekt u pitanju zapravo mini-serija posvećena Khanu. Priča se da će se radnja mini-serije vrtjeti oko spomenutog lika i njegove družite koju je Kirk ostavio na Ceti Alpha V. Taj je planet uskoro postao pustinja, zbog čega je Khan i postao tako osvetoljubiv, a mi bismo tom serijom vidjeli cijeli proces njegovog opadanja u ludilo.    

Star Trek mini-serija posvećena Khanu još uvijek daleko od potvrđene, ali definitivno je moguće kako će se ona dogoditi. Meyer je čak na jedno pitanje o toj mini-seriji izjavio: “I Khannot possibly comment.”, pa se u najgorem slučaju voli zezati na taj račun. Tko će glumiti Khana, to je isto misterija. Naravno da se već priča o Ricardu Montalbanu kao jedinom čovjeku koji može odglumiti kvalitetnog Khana, ali pitanje je koliko je to izvedivo. Jedino je sigurno da ga definitivno neće glumiti Benedict Cumberbatch.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *