Rijetko koji GTA V igrač nije isprobao poznati Hulkbuster mod koji vam, kao što to ime daje naslutiti, daje da isprobate verziju Iron Man odijela posebno dizajniranu za borbu s Hulkom. Taj je mod bio znatno poboljšanje naspram prve Iron Man skripte, a najnovija verzija, koju je autor dovršavao dvije godine, je uistinu kompletni Tony Stark doživljaj s nešto mračnijom stranom.


Niste valjda mislili da je Tonyev armor besplatan, zar ne?

Kad je Hulkbuster IronmanV mod banuo na scenu, činilo se teško nadmašiti takvo opsežno iskustvo – mod je kombinirao GTA V open world sa svim užitcima Iron Mana. Mogli ste letjeti, ispaljivati laserska oružja, bacati okolo aute i terorizirati građane Los Santosa, a niste se ni morali brinuti oko Hulka ili ostalih Avengersa.

Autor se ipak nadmašio izdavši novu verziju Hulkbuster moda zvanu GTA 5 Ironman Script Mod Version 2. Pored updateanih animacija, zvukova i načina borbe, tu je i mogućnost uništavanja terena, te najbitniji dodatak zbog kojeg se ovaj mod ističe od prethodnika – “helmet UI” koji će vam dozvoliti da gledate na Los Santos kroz oči Tony Starka.

No to nije jedina inovacija naspram prve verzije, jer autor za ovaj update traži 2 dolara putem prikladne stranice. S jedne strane, to nije velika cijena za količinu truda koji je ušao u ovaj mod, i ne sumnjamo da će mnoštvo igrača drage volje isplatiti autora. Ipak, modovi za PC igre su općenito besplatni, čak i oni koji su mnogo veći od Hulkbustera, i upravo zato ih volimo – dok igraće kompanije zgrću ogroman novac za relativno ograničene količine sadržaja u DLC-ovima, modderi nadmašuju jedni druge, kao i same kompanije, kako bi communityu omogućili zabavniju igru ne tražući pritom ništa od igrača. Nadamo se da je ovo samo izoliran slučaj, te da ne svjedočimo početku pay-to-play moddanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *