DOOM, jedan od najpoznatijih i najbrutalnijih PC naslova svih vremena, polagano otkriva sve čari svog sljedećeg nastavka putem novog Campaign Trailera. Igra za sobom i dalje pošteno diže prašinu, prvenstveno zbog ogromne baze fanova, koji jedva čekaju da se domognu igre.


Peta edicija krvave pucačine, ponovno u ulozi nepoznatog marinca

Ova legendarna pucačina od id Softwarea uvrštena je na brojne liste najboljih, najpoznatijih i najigranijih igara uopće. Glavni protagonist, nepoznati marinac pod nazivom the Marine, je isto tako uvrštavan kao jedan od najvećih među protagonistima video igara.  Nakon početnog uspjeha povodom izlaska izvorne igre, koja je nedavno ugledala i Apple Watch fanmade verziju, sljedili su nastavci Doom II: Hell on Earth, 1994. godine, a potom i Doom 64 tri godine kasnije. Igra se vraća na velika vrata 2004. godine s izlaskom Doom 3, prepričavanje već poznate priče na novom id Tech 4 engineu, puno ljepše, realnije i strašnije, vratila je igru u prvi plan, tek rijetki fanovi pucačina preskočili su taj naslov.

Zadnja ekspanzija u franšizi Doom 3: Resurrection of Evil ugledao je svijetlo dana 2005. godine, iste godine kada je snimljen i Doom film. Sam film nije slijedio uspjeh video igara, tako da se radi o podosta lošoj ekranizaciji. Ne brinite ako niste gledali, niste ništa propustili.

Novi DOOM najavljen je za svibanj ove godine

Novi Doom će, uz inicijalnu single player kampanju, sadžavati i multiplayer, kao i DOOM® SnapMap editor o kojem smo nedavno pisali. Naravno, sve na što nas je Doom navikao bit će dostupno i u ovom nastavku, uz naravno nova oružja i modove za više igrača. Nismo baš uvjereni da će Doom konkurirati Halo, Call of Duty i Counter Strike naslovima u eSportsu, ali zasigurno će biti dobra zabava za napucavanje s frendovima. Mi ćemo se do proljeća sigurno prisjetiti i zaigrati poneki stariji Doom, čisto za dobra stara vremena, a vama u nastavku prilažemo novi Doom Campaign Trailer:

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *