Sumnjamo da bilo koji fan GTA serijala na PC-u nije upoznat s OpenIV modom. Taj dodatak je dosad slovio kao najbolji i najlakši način za transformaciju vašeg GTA IV i GTA V u nešto drukčije, no čini se kako je izdavaču dosta community preinaka. Najnovije upozorenje poslano developeru OpenIV moda će napokon stati na kraj najpopularnijoj modderskoj platformi za dotične naslove.


Još jedna pravna zavrzlama izbjegnuta potpunim prekidom operacija

GTA modovi su već dugo vremena iznimno popularni, a sam termin uključuje svakojake preinake. Neke se sastoje od dodavanja novih vozila, oružja i mogućnosti, dok su drugi kompletni overhaul koji dodaje novu dimenziju igranju. Zahvaljujući OpenIV platformi, dodavanje modova vašoj igri je dosad bilo jednostavno te su čak i oni manje tehnološki osviješteni mogli dodati sate zabave uz modove, koji su bez iznimke napravljeni od strane posvećenih igrača.

Po svemu sudeći, ako ste GTA IV ili GTA V modder, zabavi je došao kraj. Take-Two je nedavno poslao takedown notice razvojnom timu OpenIV moda, te izgleda kako će isti pod prijetnjom duge i skupe pravne zavrzlame odabrati jednostavniji put i prestati s razvojem. Kao vlasnik Rockstar kompanije, Take-Two ima potpunu kontrolu nad ovakvim odlukama te ju nitko ne može osporiti.

Ovo neće samo otežati korištenje GTA modova, već i njihovo stvaranje, pošto je OpenIV bio ključan i u razvoju preinaka od strane communitya. Kako je mod aktivan već godinama, postavlja se pitanje – zašto se Take-Two tek sad odlučio na ovo i predstavlja li im community moddanje uistinu prijetnju?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *