Ken Levine je idejni osnivač uspješnog Bioshock serijala koji si je dao posla i u procesu je razvoja potpuno nove igre. Ne zna se konkretno o kakvoj se igri radi, no sigurno je da neće biti samo jedna u nizu. Prema riječima predsjednika Take-Two razvojne i izdavačke kuće Straussa Zelnicka, nova igra će biti vrlo inovativna.

novi bioshock

Kada je razvojna kuća Irrational Games (odgovorni za System Shock, Bioshock itd.) zatvorila vrata 2014. godine, Levine je sa manjom grupom kolega formirao neslužbeni tim koji je već tada počeo raditi na otvorenijoj igri koja nije sputana zahtjevima tržišta i izdavača. Igra na kojoj su radili od tada temelji se na Unreal Engine-u 4, dok se premisa igre vrti oko fluidnih veza i posljedica. Igra je znanstveno fantastične teme, smještena u potpuno novi svemir, i daleko od svih ostalih univerzuma na koje smo navikli.

Što se tiče Bioshock serijala, za njega je zadužena ekipa iz 2K Gamesa iz Kalifornije. Iako nema službenih najava o nastavku serijala, Zelnick je još prije naglasio da je Bioshock daleko od svoje finalne epizode.

“Franšiza je u rukama 2K i od njih očekujemo pravovremene najave o nadolazećim nastavcima u serijalu. Bioshock je bez dvojbe oslonac i trajna franšiza u koju vjerujemo i veselimo se proširenju.”

Jeste li odigrali sve Bioshock igre? Nema dvojbe da su od prve igre u serijalu do zadnje zbilja donijele nešto novo u industriju, ali pitanje je dokle ta inovativnost može nadilaziti očekivanja. Što vam se čini kao zanimljivi preokret koji bi vas zbilja zaintrigirao za novi nastavak?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *