Hello Games je zagolicao mašte svih ljubitelja svemirskih i znanstveno-fantastičnih igara čim je najavio svoj projekt No Man’s Sky krajem 2013. godine. Prvi put smo ga propisno ugledali na sajmu E3 prije dvije godine, a od tada razvojni tim uglavnom radio u tišini. Više informacija počeli su dijeliti ove godine, a početkom ožujka dodijelili su igri datum izlaska. Izgleda ipak kako on nije bio konačan jer su počele kružiti informacije o odgodi.


No Man’s Sky je pun potencijala, ali jednako toliko i skepticizma

No Man’s Sky je od samih početaka zvučao kao izuzetno ambiciozan projekt, pogotovo kad se u obzir uzme da je razvojni tim u početku činilo pet članova. Hello Games je igru zamislio kao akcijsku avanturu iz prvog lica s elementima survival žanra smještenu u svemiru. Ono po čemu se razlikuje od ostalih igara ovog tima (koji doduše ni nema mnogo) je njen opseg – proceduralna generacija svemira omogućila je stvaranje univerzuma s 18 kvintilijuna planeta. Osim što je taj broj ogroman, to znači da je vjerojatnost da se svi planeti otkriju za vrijeme naših života blizu nuli.

Igra u teoriji zvuči kao da će biti izuzetno zanimljiva, ali kako razvojni tim nije htio otkrivati gotovo ništa o njoj igrači su počeli biti skeptični. Neograničeni svjetovi, trgovanje, slijetanje i uzlijetanje s planeta, borbe u svemiru – sve to lijepo zvuči, ali izgleda kako bi nasumično generiranje brzo moglo dosaditi. Budući da ne možemo znati kakvo će samo iskustvo biti dok ga ne isprobamo, nećemo unaprijed suditi, a trebali smo to napraviti 22. lipnja. Nažalost, to neće biti moguće jer je Hello Games očito došao do nekakvih problema zbog koji su odlučili pomaknuti datum izlaska na srpanj ili čak kolovoz.

Informacija stiže s portala Kotaku koji izvještava kako je američki lanac Gamestop dobio instrukcije za korigiranje datuma izlaska na promotivnim posterima u “stiže uskoro”. Razvojni tim nije dao svoju službenu izjavu, pa informaciju o odgodi treba uzeti s rezervom.

Da li je datum izlaska zbilja promijenjen i koji će biti novi ako jest, saznat ćemo uskoro, a više o igri No Man’s Skyj sigurno budemo čuli na ovogodišnjem sajmu E3.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *