Sigurna je pretpostavka da je većina nas počela igrati upravo na nekoj varijaciji legendarne NES konzole. Gledajući unatrag, čini se nemoguće da su nam tako jednostavne igre sa tako ograničenom grafikom satima plijenile pozornost. Tako je i Nintendo pomalo nostalgičan za svojom slavnom konzolom pa je još prije koji mjesec najavio povratak legendarnog NES-a, ali u tom trenu nitko nije očekivao da će konzola biti toliko ograničena proizvodnjom i u većini trgovina već unaprijed rasprodana.


Blizu 200.000 konzola prodano je na američkom tržištu, no gdje smo mi?

Iako je većina NES Classic konzola već rasprodana, Best Buy najavljuje kako će sljedećeg tjedna zaprimiti ograničene količine konzola koje, sudeći po prethodnim rasprodajama, neće dugo stajati u skladištu

Nostalgija je očito u punom pogonu, pošto Gamespot navodi da je prošlog mjeseca u Americi prodano 196,000 Classic Editiona te su Nintendu ponestale zalihe. To je naravno odmah otvorilo sekundarno tržište u obliku eBay oglasa, na kojima se konzola trenutno prodaje za $200, što je ipak malo više od $60 koje traži trgovina.

Ako ste se namjerili na vaš primjerak NES Classic Edition konzole, eBay ili slične stranice su vam vjerojatno najbolja opcija – čini se da je konzolu teško nabaviti izvan fizičkih trgovina jer webshopovi imaju određene zavrzlame oko prodaje iste. Kao što smo napomenuli, top selleri na eBayu će tražiti otprilike $200 za konzolu, no ako ste spremni riskirati s manje poznatijim prodavačem, klasični NES je moguće naći i za manje od $100.

Sudeći po tome da je Nintendu ponestalo primjeraka, čini se kako nisu mogli pretpostaviti koliko će se ljudi htjeti vratiti u prošlost i ponovno se baciti u ulogu dvodimenzionalnog Maria. Tko zna? Možda Classic NES postane Nintendova flagship konzola umjesto novog Switcha.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *