Prethodno smo najavili Nintendo Switch kao nasljednika Wii konzole te okupili rijetke činjenice o Nintendovoj novoj nadi, no većina detalja je ipak bila skrivena. Zahvaljujujući Nintendovoj livestream prezentaciji konzole prije nekoliko dana, napokon znamo gotovo sve što se treba znati o sljedećoj gaming inovaciji.


Atraktivni naslovi, moćan hardver te poveća cijena

Kao što smo naveli u naslovu, Nintendo Switch će biti lansiran 3. ožujka ove godine, iliti za nešto manje od dva mjeseca. Nintendo navodi kako će Switch istovremeno izaći u Americi, Kanadi, Hong Kongu i “većim europskim zemljama”. Ne znamo vam reći što to znači za Hrvatsku, no možemo pretpostaviti da domaći gameri neće morati dugo čekati najnoviju handheld zvijer.

Sljedeće što vas zanima je zasigurno cijena: Nintendo Switch će u Americi koštati ravno 300 dolara, što je malo iznad dvije tisuće kuna. Već spomenuta jačina hardvera djelomično opravdava takvu cijenu: Switch će imati ekran od 6.2 inča s 1280×720 rezolucijom, 32GB ugrađene memorije te mogućnost spajanja na TV uređaj poput ‘velike’ konzole.

Zasad potvrđene igre koje će stizati na Switchevim game cards su primamljive: pored Nintendovih naslova poput Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey i Rayman Legends Definitive Edition, naći će se tu i međuplatformski hitovi kao FIFA, Ultra Street Fighter 2 pa čak i portable verzija Skyrima zvana Skyrim Switch.

Switch sve više i više izgleda kao dostojan odgovor na PS4 i Xbox One, no ne možemo se otresti dojma da će si ga gameri u našoj regiji teško priuštiti: pored cijene same konzole, cijena prosječne igre će biti oko 350 kuna, a bit će tu i mnoštvo skupe periferije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *