Znamo da Nintendo polaže velike nade u svoju novi Switch – kao nasljednik Wii U konzole i inovativni odgovor na PS4 i Xbox One, očekuje se da će japanski developer posvetiti najmanje četiri godine na razvoj Switcha i njegovih igara, ali hoće li nova generacija uspjeti svrgnuti prethodnu? Ako je vjerovati istraživačkoj tvrtci DFC Intelligence, to će joj bez problema poći od ruke.


40 milijuna u prve četiri godine je dobro, no može i bolje

DFC Intelligence predviđa kako će do 2020. biti prodano 40 milijuna Nintendo Switch konzola. Podsjećamo kako je Wii U prodao ‘samo’ 13.36 milijuna jedinica u svoje prve četiri godine – ako se reportaža na GamesIndustry.biz pokaže točnom, Switch će nadomjestiti Wii U kao dostojan nasljednik originalne konzole koja je dosad prodana u više od 100 milijuna primjeraka.

Unatoč tome što bi ciljanih 40 milijuna prodanih konzola predstavljalo trostruko više nego u slučaju Wii U-a, DFC i dalje tvrdi kako su njihova predviđanja konzervativna. I dok Nintendo zasad nije izjasnio očekivanja o prodaji, naveli su da će Switchevo lansiranje u ožujku ove godine biti popraćeno s 2 milijuna jedinica distribuiranih po čitavom svijetu.

DFC smatra da to neće biti dovoljan broj te da bi se početni nedostatak konzola i činjenica da će Switch biti lansiran sa samo desetak igara moglo negativno odraziti na prodaju u prvim mjesecima. Ipak, šef DFC Intelligence tvrtke David Cole inzistira na tome da je Switch impresivan i da ima potencijal postati globalni hit, no da će isti status ovisiti o Nintendovoj mogućnosti da za konzolu zainteresira širu publiku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *