Kao što je bilo rečeno, danas u 16 sati po lokalnom vremenu Nintendo je objavio prvi video svoje nove konzole koja se više ne zove NX, nego joj je podareno ime Switch. U malo više od tri i pol minute Nintendo je bez riječi prikazao što se otprilike može očekivati od novog komada hardvera koji stiže iz te kompanije, a prema viđenome velik naglasak stavljen mogućnost prijenosa i igranja u bilo kojim okolnostima.


Nintendo Switch je konzola koju možete nositi svuda

Nintendo je korištenje nove konzole zamislio ovako – kada želite igrati kod kuće, Switch je spojen u Dock koji konzolu spaja s televizorom i omogućuje vam igranje na velikom ekranu s obitelji i prijateljima, a čim poželite konzolu ponijeti negdje sa sobom samo je podignete s Docka, ona se prebacuje u prijenosni mod i možete odmah nastaviti igrati tamo gdje ste stali.

Za upravljanje ovim komadom hardvera Nintendo je osmislio više opcija. Prvi način jesu Joy-Con kontroleri, a uz svaku Switch konzolu dobijete dva komada. Osim što ih u prijenosnom obliku možete uglaviti sa svake strane ekrana, možete ih izvaditi i koristiti bežično ili ih spojiti sa Joy-Con Gripom koji ih pretvara u tradicionalniji kontroler. Svaki Joy-Con se može koristiti i zasebno, ako želite igrati s još nekim putem split-screena, a ako vam treba konkretniji kontroler tu je Switch Pro koji podsjeća na Microsoftove kontrolere.

Što se hardvera tiče, poznato je da je Nvidia zadužena za taj aspekt, tako da je srce konzole posebno izrađen Tegra procesor koji uključuje Nvidia grafičku karticu temeljenu na istoj arhitekturi kao i GeForce kratice. Nvidia kaže kako je njihova tehnologija za igre ubačena u sve aspekte Nintendo Switcha čime obećavaju odlično iskustvo za igrače.

Posljednja, i vjerojatno najbitnija stvar, jest podrška za igre. U videu se može vidjeti The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nova 3D Mario igra, novi Splatoon i Skyrim, a broj razvojnih timova koji namjeravaju podržati Nintendovu viziju ovaj put je mnogo bolji nego što je do sada bio.

nintendo switch razvojni timovi

Iako sama najava izgleda obećavajuće, trebat će nam više informacija prije nego što donesemo konačnu presudu. Za sada još nema govora o trajanju baterije i točnim hardverskim specifikacijama koje su dosta bitne, pa ćemo vidjeti kada će Nintendo biti spreman objaviti više detalja. Datum izlaska ostao je nepromijenjen, a smješten je u ožujku 2017. godine. Kada budemo saznali više informacija obavijestit ćemo vas, a do tada možete pogledati najavni video i posjetiti službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *