Brand konzalting tvrtka poznata po svom Best Global Brands izvještaju, Interbrand, jučer je objavila popis najboljih brandova u ovoj godini. Iako lista donosi nekoliko zanimljivih promjena, gdje se Apple jasno istaknuo na listi s prvom pozicijom, određeni brandovi poput Nintenda su, nažalost, ove godine izostavljeni.


Nintendo se još prošle godine mučio da ostane na prestižnoj listi

Ukoliko se prisjetimo prošlogodišnje liste, Nintendo je na istoj ostvario zadnju poziciju, tako da se ovogodišnja odluka Interbranda činila sasvim logičnom, makar osobno kao fanovi žalimo za odlukom. Predstavnici Nintenda nisu htjeli komentirati situaciju, a CEO kompanije Interband, Yuki Wada, izjavio je za Japan Times da je situacija takva isključivo zbog Nintendove tvrdoglavosti.

“Nintendo je previše zatvoren prema pametnim telefonima i ne prihvaća nove trendove na vrijeme, dok se njegovi konkurenti Apple, Facebook i Amazon skoro pa instantno ravnaju prema tržištu potrošača” – izjavio je Wada.

Satoru IwataNintendo je još početkom ove godine u suradnji s tvrtkom DeNa izjavio prelazak na druge platforme te fanovima obećao određene novosti, no situacija se od tada nije ništa poboljšala. Iako se u jednu ruku slažemo s Wadom, morate uzeti u obzir kako Nintendo u ovom trenu prolazi kroz jako tešku fazu; prije svega koji mjesec je glavni predsjetnik kompanije, Satoru Iwata, preminuo, a cijeli se projekt sada nalazi na leđima novog predstavnika kompanije – Tatsumi Kimishima.

Tatsumi ispred sebe ima dosta tešku situaciju. Ne samo da mora predstaviti novu generaciju Nintendove konzole, već istovremeno mora koordinirati Nintendov ulazak na tržište pametnih telefona, njihov novi projekt vezan uz Pokemone te subprojekte planirane s Universal Theme Parkom zajedno s licenciranjem i realiziranjem Nintendovih likova za filmsko platno.

Kao što vidite, kompanija ima pune ruke posla, a s naše strane jedino što možemo poručiti svim fanovima je da se strpe još godinu dana, a nakon toga vjerujemo kako će predstavnici Nintenda postaviti sve nazad na noge. Naravno, tu je i next gen koji samo što ne kuca na vrata.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *