Ako je vjerovati predviđanjima Michaela Pachtera, Nintendo NX nećemo vidjeti na tržištu u 2016. godini. Nije tajna da je Nintendo u lošoj situaciji što se tiče tržišnog udjela i jasno je da će najavljena NX konzola odigrati ključnu ulogu u uskrsnuću ili eventualne propasti kompanije, barem u obliku kakvom ju danas poznajemo. U petoj epizodi Pachter faktora ovaj analitičar u više navrata navodi kako Nintendo NX ne trebamo očekivati 2016. godine i to iz više razloga.

Nintendo-NX


Nintendo NX vjerojatno dolazi s cijenom od 299 dolara

Prije svega treba napomenuti da vani još ne postoje nikakve službene informacije vezane za novu Nintendo konzolu. Nije potvrđeno ni ime NX, a o specifikacijama i eventualnim inovacijama, koje bi progurale konzolu iznad prosjeka, se ne zna baš ništa. Michael također predviđa da će cijena prodaje konzole na prvi dan biti maksimalno $299, ako je Nintendo naučio lekciju iz loših rezultata prodaje Wii U-a na prvi dan, kojemu je cijena iznosila $349.

nintendo nx
Michael Pachter

Sukladno prethodnim trendovima i običajima koji se tiču Nintenda i proizvodnje novih konzola, redovito su novu konzolu najavili na E3 sajmu, da bi se prvi prodajni primjerci na tržištu našli 18 mjeseci kasnije. S druge strane, već postoje primjerci konzole za developere, što daje za naslutiti da se sprema nešto podmukliji udar na tržište. Ovo bi bio prvi put da se Nintendo konzola predstavlja van uobičajenih vremenskih intervala od najave do puštanja u prodaju. Michael Pachter na kraju navodi šanse od samo 20% da će Nintendo NX izaći 2016. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mi bismo novi Nintendo radije vidjeli čim prije pa se nadamo da se Pachterova predviđanja ipak neće ostvariti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *