Prepirka Nintenda i Amazona dugo se vodila iza kulisa, a sve je započelo zbog Nintendo 3DS-a koji se nije baš dobro prodavao. Dok je Nintendo s jedne strane bio razočaran suradnjom, s druge strane je Amazon uspješno prodavao digitalne kodove za PS4, Vitu i Xbox One. Iz tog razloga sve do neki dan Nintendove igre nisu bile uvrštene na Amazonovoj online trgovini, no čini se da je nesuglasicama došao kraj.

Nintendo digitalna trgovina amazon

Amazon od sada nudi digitalne kodove za 61 Nintendovu igru

Uključujući najnoviji Super Mario Maker, ali i klasike poput Zelde i Super Metroid. Sve igre i DLC-ovi prodaju se ispod ovog linka po preporučenoj cijeni, transakcije se obavljaju putem Amazona, a nakon kupovine vas ista preusmjerava na Nintendo Network. Nakon toga se kód igre sprema pod vaš račun i šalje direktno na konzolu.

Nama u Hrvatskoj ovaj potez ne znači ništa konkretno, jer popularnost Amazona je još uvijek na niskom nivou, no za Nintendo je ovo otvaranje još jednog prodajnog kanala. Amazon je ozbiljno shvatio suradnju, što se već sada može vidjeti na njihovim oglasnim kampanjama, pa se ovoga puta nadamo njihovoj dugotrajnijoj suradnji.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *