Google je lansirao Nexus Protect program koji će obuhvatiti zamjenu Nexus uređaja, podnošenje žalbi, praćenje pošiljki i lakše dolaženje do korisničke podrške. Riječ je o Googleovoj verziji Apple Carea pa će uz spomenuto Protect nuditi i dvije godine proširenog jamstva. Izbacivanje ovog programa pametno je tempirano s novim Googleovim mobitelima, Nexusom 5X i phabletom Nexus 6P.

Nexus 6p


Dodatna godina jamstva u slučaju neispravnog ili oštećenog uređaja

Ono što će korisnike možda najviše potaknuti da dublje posegnu u džep je dodatna godina jamstva u slučaju da uređaj u potpunosti “krepa”, dok standardna garancija pokriva kvarove unutar jedne godine. Naravno, ni jedna ni druga opcija ne pokriva štetu nastalu vašim glupiranjem vikendom.

Pored ovoga, imate pravo na dva zamjenska uređaja unutar produženog dvogodišnjeg perioda ako vam mobitel ispadne ili strada na koji drugi način. Doduše, za zamjenu ćete morati izdvojiti 79 dolara, što je opet puno manje od kupovine novog uređaja. Google obećaje poslati novi mobitel sljedeći radni dan nakon što odobre vaš zahtjev, a svi zahtjevi podnose se putem službene web stranice. Za brzo troubleshootanje problema dostupna je i FAQ sekcija.

nexus protect program

U slučaju da prodajete svoj Nexus, garancija ide s njim i novi vlasnik ima sva prava kao i vi. Google se na ovaj način nada očuvati cijenu rabljenih Nexusa, iako ćete im najprije morati javiti da prebace garanciju na novog vlasnika. Novi Nexus 5X i 6P dostupni su za prednarudžbu, iako ćemo ih mi “prljavi Balkanci” pričekati još neko vrijeme.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *