zagreb

3. i 4. prosinca ove godine u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (Unska 3) održat će se 14. međunarodna radionica o mrežama i sustavima podrške za mrežne potrebe igara, odnosno NetGames 2015. Uz djelatnika fakulteta dr.sc. Mirka Sužnjevića, organizaciju ove radionice vodi i profesorica Maha Abdallah sa sveučilišta Pierre & Marie Curie. Ukupno će na radionici biti prezentirano sedamnaest znanstvenih radova usko vezanih za područje umreženih igara i novostima u industriji.


Cloud Computing je nezaobilazan

Jezik konferencije je engleski, a od obrađenih tema izdvojit ćemo nezaobilazno računarstvo unutar oblaka, ponašanje igrača, detekcija botova te strujanje igara, od kojih će sve biti demonstrirane u obliku prezentacija i postera. U okviru glavne teme radionice održat će se tri pozvana predavanja:

  • GeForce NOW – Cloud Gaming Service by nVidia

predavač: Franck Diard iz tvrtke nVidia

  • Serious NetGames? Evaluating the potential of network technologies for serious games and learning assessment

predavač: prof. Jan Van Looy sa Sveučilišta u Ghentu, Belgija

  • Engineering decisions behind World of Tanks server

predavač: Maksim Baryshnikov iz tvrtke Wargaming.net

Dodatno, održat će se okrugli stol koji je zamišljen kao mjesto susreta razvojnih studija i istraživačkih ustanova koji se bave tematikom igara i iskorištavanja mreže u svrhu igranja. Pitanja vezana za nove trendove u industriji, online igre i potrebnim tehničkim detaljima za glatki rad istih, prijedlozi novih tehnologija uz rezultate istraživanja biti će samo dio ovog zanimljivog susreta. Diskusiji će sudjelovati i istaknuti hrvatski developeri. Više detalja o planiranom okruglom stolu možete saznati ovdje.

Raspored svih događaja na konferenciji možete pronaći ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *