Na pomolu smo jednog od većih turnira ove godine, eventa koji kombinira jednu razvikanu igru s povećim prize poolom koji bi trebao zainteresirati svakog. Pa opet, dosadašnje statistike pristupa turniru ukazuju na nedostatak zainteresiranosti u našo jregiji, odajući dojam kako domaćih Quakera praktički… Nema?


Gdje su naše mlade Quakerske nade i zašto ih ne zanima QWC 2017 nagrada?

Mi volimo naša natjecanja, kao što to iznova dokazujemo svaku nogometnu sezonu, ali pregled prijavljenih na najnoviji i najveći dosad QC turnir bi ipak sugerirao suprotno. U duel bracketu je sve super, ima i previše poznatih imena koja su nekoć vladala Q3A turnirima, no nešto fali. Od 450 prijavljenih u turnir, samo pet je iz naše regije. 4v4 bracket nam oslikava nešto još neugodnije, te domaći timovi ovdje i ne postoje. Što se događa?

Znamo da nije problem nedostatak popularnosti Quake serijala na našim prostorima, jer je naša regija od samih početaka imala jaku scenu koja je nakon izvjesnog vremena prešla na Quake Live. Bilo je tu posvećenih igrača, od kojih neki nisu bili ništa lošiji od razvikanih stranih imena koje i dan danas sjede u bracketima turnira. Ovaj odaziv Quake World Championship turnir to nikako ne oslikava, te netko zasigurno misli kako ovakve igre jednostavno nisu popularne u našoj regiji.

Jesu li igrači koji igraju na našoj strani nedovoljno posvećeni ili možda misle kako nemaju dovoljno vještine za veće turnire? Rekli bismo da je nešto od toga, no ima lijeka. Igranje s grupom Quakera sličnih mogućnosti će vas zasigurno motivirati da se poboljšate i možda okušate u kompetitivnijim vodama.

Nije sve tako crno, Quake Adria stiže u spas

Nekad zna biti teško okupiti ekipu da igrate, a još teže na internetu naći ljude koji vam mogu pomoći da bolje ovladate igrom. Koliko god se sad stvari činile kompliciranima, online organizacija igrača je nekoć bila mnogo teža, radilo se o Quakeu ili nekoj drugoj popularnoj igri.

Igrači su se morali skupljati na chatroomima koje je bilo teško promovirati, te bi rijetko imali mogućnost sletiti u prijateljsko okružje čak i uz pomoć Googlea. Današnji igrači nemaju taj izgovor. Discord je olakšao okupljanje gamera u grupe od bilo koje veličine, a siteovi poput našeg su osigurali lak pristup igračima iz ove regije koji trenutno nemaju igraću bandu.

Kako bi se popularnost QC na domaćoj sceni razvijala u skladu s već pokazanim interesom, bit će potrebno motivirati igrače za međusobno druženje, a nema boljeg načina za to nego podizanje Quake Adria Discord kanala. Tamo ćete moći upoznati druge domaće Quakere koji, poput vas, možda malo ozbiljnije shvaćaju Quake Champions od prosječnog gamera.

Već znamo da zemlje u ovoj regiji mogu imati jaku online gaming scenu koja, unatoč tradicionalno manjem broju igrača, redovno stoji bok uz bok onima iz većih zemalja. Čini se kako se stara ekipa jednostavno zagubila, te je krajnje vrijeme da ju ponovno okupimo na Quake Adria Discord serveru. Upoznajte nova lica, pogodite stara shotgunom i osigurajte da budući Quake Champions turniri imaju bar prolazni odaziv od zemlje čija je Quake postava uvijek bila jaka.

Discord kanal možete posjetiti pod sljedećim linkom: https://discord.gg/QSvcDF5, a Fanpage se nalazi ovdje: https://web.facebook.com/Quake.eSport.Adria/

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *