U petak je završio Counter Pit, nakon dva dana igranja Split je dobio svojeg prvaka. Na turniru s dosta kašnjenja, nepostojanja rasporeda i bez previše iznenađenja dobili smo prvake Gamekit Counter Pit League Season 2 LAN Finalsa. Bilo je puno rasprave o timovima koju su dobili pozivnicu i kako se ne radi o timovima koju su trenutno o najboljoj formi. Međutim i dalje se radi o Primere eventu i takvih želimo što više u Hrvatskoj.


Rezultati polufinalnih mečeva

Virtus.Pro 0:2 Na’Vi

U prvom polufinalnom meču dva dobro znana tima odmjerila su snage na Trainu (14:16) i Overpassu (12:16), Nekako je Na’Vi taj svoj Train provukao kroz cijeli turnir pokazujući kako su jedna od najjačih ekipa baš na toj mapi. Iako Virtus.Pro nije uzeo niti jednu mapu nije sve bilo baš tako jednostrano. Ipak, Na’Vi, miljenici publike, čekali su finalu boljeg iz sljedećeg polufinala.

Astralis 2:0 NRG eSports

Iznenađenje prvog dana Counter Pita, NRG eSports imalo je još jedan težak izazov pred sobom. Odličan danski Astralis. Vrlo glatko je Astralis na Dust II (16:3) i Train (16:9) pregazio NRG eSports ostavljajući im samo 12 rundi. Astralis je izgledao moćno još i dan prije kada je na sličan način pregazio Torpedo Gaming. #REKT

na'vi hrvatska


U finalu Counter Pita Na’Vi vs Astralis

Finale koje smo očekivali i najavili. Dva vrhunska tima koje se ne susreću međusobno toliko često na turnirima dobili su priliku zatvoriti turnir. Gledatelji u Splitu, a vjerujemo i oni širom svijeta nekako su naginjali više na stranu Na’Vi, iako i Astralis ima svoje vjerne obožavatelje. Pobjednik se birao u Bo3 na Trainu (Na’Vi), Inferno (Astralis) i decider na Mirageu. Opet ponavljamo kako je taj Train pratio Na’Vi kroz cijeli turnir i bilo je sasvim logično da ćemo ga gledati u finalu. Svaki tim je uzeo svoju mapu osigurajući dovoljan broj rundi na težim stranama svojih mapa, tako da nas je čekalo raspucavanje na Mireageu. Međutim, Astralis kao da nije ni došao na Mirage i Na’Vi je sa 16:5 na decideru odnio titulu i 40,000$. Čestitamo oba tima na odličnom turniru i sigurni smo da se vidimo opet.

  1. Na’Vi – 40,000$
  2. Astralis – 19,200$
  3. Virtus.Pro – 10,400$
  4. NRG eSports – 10,400$

Za fotkanje i slike, pobrinuli su se naši kolege sa CSAdrie pa cijelu galeriju možete pogledati OVDJE.


 Izgled nekad vara – Counter Pit ocjena

Nekad je vrlo primamljivo gledati na streamu ovakve evente i razmišljati kako je biti tamo. Nama osobno nije prvi na kojem smo bili i moramo priznati da nije problem toliko organizacije koliko očekivanja. Napuniti arenu je ambiciozan pokušaj pogotovo za eSport event. Na ovom eventu ipak je Dota2 zauzela vikend i tako upala u prvi plan. I na Doti je parter bio solidno pun s ponešto publike na tribinama, ali kako je sam organizator rekao, to je primarno za gledatelje online. Onda sljedeći put stavite vikend kad nije derbi između dva kvazi kluba koji igraju odavno kupljenu ligu i neka event bude u Rijeci ili Zagrebu.

Split je prekrasan, bilo je odlično, samo ne želim razmišljati o escape rutama iz Splita zato što nemam ST tablice. Zato Counter Pit svakako da, Hrvatska svakako da, može i Arena, ma može i Split, ali bez “derbija”.

 

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *