Oculusova konferencija za developere, Oculus Connect, otkrila je par zanimljivih detalja oko nadolazećeg Oculus Rifta, gdje se ekipa iza projekta prvenstveno osvrnula na cijenu svog nadolazećeg gadgeta, kao i odgovore na pitanja “zašto nema pretprodaje?”, a sve od strane Nate Mitchella, potpredsjednik odjela za proizvodnju.

Pretprodaja Oculus Rifta zapostavlja se namjerno

Kako je Nate Mitchell izjavio, ekipi iza Oculusa jednostavno je neugodno tražiti 300 dolara za nešto što će, realno, zaživjeti tek za 10, 11 ili 12 mjeseci; “ukoliko vas u ovom trenu tražim 300 dolara za nešto što ćete tek sljedeće godine primiti u ruke, osobno neću imat satisfakciju prezentiranja nečeg super, a vi ćete ostati praznih ruku (i džepa) do sljedeće godine… Osobno mi to nema smisla – korisnici su bitni, a uređaj budete mogli naručiti onda kada vam ga možemo i dostaviti – zaista jednostavno”.  Mitchell je također nadodao kako je ogroman fan pristupa pretprodaji koju ima Apple: prvi tjedan najave uređaj, sljedeći ga možete prednaručiti, onaj iza ga već posjedujete.

Koštat će najmanje 300 dolara, a uz njega dolazi i kontroler

Oculus Rift, odnosno njegova komercijalna verzija, najavljena je za sredinu ili kraj sljedeće godine, a zajedno u kutiji pronaći ćete i headset, senzore te Xbox One kontrolerom. Iako je MItchell najavio cijenu od “najmanje 300 dolara”, moguće su promjene s obzirom na fluktuaciju dolara, kao i promjene u druge valute zajedno s porezima. Osobno očekujemo cijenu od oko 3000 kuna, a sve ostalo je na našim trgovcima… U nastavku jedan od nama boljih recenzija:

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *