Zadnja igra u Call of Cthulhu serijalu je izašla 2005. Teško za vjerovati, zar ne? Razlog tome je djelomično njezina upečatljivost, te smo sigurni da se većina igrača dobro sjeća jedinstvenog doživljaja koji Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth pruža. Dugom čekanju za nastavak je napokon kraj, jer je Ciyanide objavio trailer za svoj gotovo završen Call of Cthulhu RPG koji izlazi krajem ove godine.

Izgleda kao dostojni nasljednik prethodne igre, dozvolit ćemo si ushićenost

Dark Corners of the Earth je možda zadnja Call of Cthulhu igra u nizu, no neki među vama će se sjećati da je u međuvremenu bilo par naslova na tu temu, od kojih smo najviše zapamtili zabavni Sherlock Holmes FPS bez pucanja. Unatoč povećoj popularnosti, Dark Corners of the Earth nastavak se dosad nije materijalizirao, no napokon je skoro tu.

Ako nekim čudom niste upoznali sa Call of Cthulhu settingom, valja napomenuti da su igre adaptirane iz knjiga H.P. Lovecrafta. Lovecraft slovi za jednog od najpopularnijih horor i sci-fi pisaca te rijetko koji fan bilo kojeg od dvaju žanrova nije upoznat s bar nekim od njegovih radova.

Po svemu sudeći, sljedeća igra u nizu koja će se zvati samo Call of Cthulhu izgleda obećavajuće. Iz trailera je očito kako je developer uspio uhvatiti atmosferu koja je toliko bitna za pravljenje ovakve igre. Čini se kako će i priča biti poznata, te ste opet stavljeni u ulogu detektiva koji istražuje neugodni Call of Cthulhu svijet i otkriva horore kakve vjerojatno ne možete zamisliti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *