Nakon našeg pregleda Gamespot i PCGamer listi najboljih igara u 2016., donosimo vam neke od najkorištenijih modova za PC igre u prošloj godini. Iako neki preferiraju igrati ‘vanilla’, stotine tisuća korisnika na moddb.com svjedoče kako ostali ipak vole poboljšati, popraviti ili čak potpuno izmijeniti svoje najdraže naslove.


Znatno različita mišljenja među urednicima i korisnicima

Većina preinaka dostupnih na Mod DB stranici je dostavljena od strane korisnika koji često ulože popriličnu količinu vremena kako bi usavršili svoje projekte. S toga, ne čudi da su urednici pored svojeg Editor’s Choice također pitali gamere za mišljenje oko najboljeg moda za rubriku Player’s Choice.

Top lista najboljih modova od strane urednika nije ono što biste očekivali: prvu nagradu je odnio Star Wars mod za Sins of a Solar Empire: Rebellion, strategiju koja vas stavlja u ulogu zapovijednika svemirske flote. Druga nagrada je Far East War mod za Company of Heroes, koji već opsežnoj igri dodaje Drugi kinesko-japanski rat, te TemplarGFXov Aliens: Colonial Marines mod. Za razliku od mnogih modova na obje liste, ACM projekt ne proširuje priču u stilu DLCa već oslovljava mnoge sitnice koje su igru činile manje zabavnom.

Player’s Choice ipak sadrži ponešto očekivanije modove čiji doprinos nitko ne može poreći: prvo mjesto je odnio ogromni S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat mod imenom Call of Chernobyl koji donosi stotine izmjena na svakoj igraćoj razini – pošto su S.T.A.L.K.E.R. igre među najpopularnijima na Mod DB stranici, plasman ovog moda na prvo mjesto je gotovo predvidljiv. Drugo mjesto je odnijela Skyrim ekspanzija Enderal na kojoj je radio jedan od glavnih programera Bethesda Studios, dok je treće mjesto dodijeljeno The Great War modu za WW1 strategiju Hearts of Iron IV – kao i kod Call of Chernobyl moda, The Great War potpuno preinačuje originalnu igru kako bi dostavio bolje iskustvo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *