Unatoč činjenici da većinu igara možemo zaigrati na svim platformama koje su nam danas dostupne, ono prema čemu biramo na kojoj ćemo to činiti jesu upravo ekskluzivni naslovi. Svaka konzola tjera svog konja za utrku, pa tako i Xbox One. Iako je od nedavno najavljeno da će se većina Xbox naslova moći zaigrati i na Windows 10 platformi, i dalje se neki od njih ne mogu zaigrati na ostalim platformama. Ukoliko ste se upravo zbog takvih naslova odlučili za Microsoftov proizvod, u nastavku smo složili listu najboljih Xbox One ekskluziva koje donosi ova godina.Iz Epic Gamesa dolazi nam Gears Of War 4

Nakon što su developeri tvrtke Epic Games za sobom ostavili četiri Gears Of War naslova za Xbox 360 konzolu, na njihovo mjesto Microsoft je postavio tvrtku The Coalition te istu zadužio da nastavi serijal na Xbox One platformi. O nadolazećoj ekskluzivi smo već pisali te je već dosta otkriveno od njenog prvog prikazivanja na E3 sajmu prošle, a dodatan gameplay i prezentaciju imali smo prilike pogledati i ove godine.. Gears Of War 4 već se sada smatra uspješnicom, a datum izlaska zakazan je 11. kolovoza 2016. godine.


Inside – Spiritualni nasljednik Limba

Od tvoraca Limbo naslova stigao nam je nedavno i njen spiritualni nasljednik, kojeg smo već naveli kao jedan od najinteresantnijih indie naslova pod nazivom Inside. Poput svog prethodnika, ambijent prikazuje iz “side scrolling” perspektive, no za razliku od Limba ovdje se pojavljuju i drugi likovi osim protagonista. Uz gomilu zagonetki koje je potrebno rješavati igra će vam pružiti isti onaj klaustrofobični, ali neobično zadovoljavajući te očaravajući ugođaj.


Cuphead, crtani ili igra?

Kada smo kod indie poslastica svakako moramo navesti naslov pod imenom Cuphead, video igra koja bi mogla dobiti i nagradu zato što uopće ne izgleda poput igre. Odrađen u unikatnom stilu crtanog filma iz 1930ih, Cuphead vas stavlja u ulogu istoimenog protagonista koji je potpisao ugovor s vragom te je primoran poraziti niz unaprijed određenih meta. Riječ je o golemim neprijateljima s raznim setovima moći i prijetećih poteza, a cjelokupan gameplay podsjeća na video igre starih platformera poput Contre. Igru očekujemo tijekom ove godine.


Od tvoraca Metroid Prime i Mega Man dolazi Recore

Tvorci Mega Man i Metroid Prime hitova vraćaju se sada s novom ekskluzivom za Xbox One konzolu. O naslovu Recore ne znamo puno, no sudeći po kratkom gameplay traileru prikazanom na E3 naslovu ove godine smješten je u ruševnom, pustinjskom svijetu te prati avanture djevojke i njenog robota. U nekoliko scena možemo vidjeti da se radi i o gameplay mehanici pucačine iz trećeg lica. Svakako, developeri ovog naslova su dovoljno kvalitetnog materijala izbacili kroz svoj prijašnji rad i nadamo se da zbog toga u ovu nadolazeću igru možemo položiti nadu da ćemo dobiti odličan proizvod.


Halo Wars 2 kao rijetka strategija na konzoli

Halo Wars 2 nadolazeća je strateška igra obilježena brzom akcijom, masivnim bitkama te potpuno novom pričom iz popularnog Halo svijeta. Dolazi nam na jesen 2016. godine te je povjerena razvojnom timu iz Creative Assembly tvrtke poznate po Total War serijalu. Kroz novo stečeno partnerstvo s 343 Industries, tvrtkom koja je trenutno zadužena za razvoj Halo naslova, pokušati će nam dati još jednu uspješnu strategiju poput svog prethodnika. S obzirom da strateške igre općenito na konzolama nisu česta pojava definitivno treba popratiti novi Halo Wars.


Below i permadeath mehanika

Očito je da je 2016. godina u znaku indie igara. Stoga se je na popisu za najbolje Xbox One ekskluzive ove godine pronašao još jedna takav naslov pod imenom Below. Iza video igre stoji Capybara Games, studio popularan po naslovima kao što su Might and Magic: Clash of Heroes, Superbrothers: Sword and Sworcery EP te Super Time Force. Riječ je o akcijskoj avanturi koja vas stavlja u ulogu sićušnog heroja na ogromnom otoku. Ono što je interesantno jest da je ovdje, za razliku od ostalih igara, smrt realna tj. da ukoliko vaš lik umre morati ćete stvoriti novog te krenuti iz početka. Iako je to riskantan potez koji bi mogao potencijalne kupce odgovoriti od kupnje, pogledajte trailer te se uvjerite i sami da li igru smatrate imalo privlačnom kakvu je smatramo mi. Točan datum izlaska još nije poznat.


Indie naslovi i odgođeni hitovi

Kada sam izvorno slagali listu Xbox igara koje najviše obećavaju ove godine na njoj se je našlo više naslova nego što vam sada donosimo. Razlog tome je odgađanje nekih naslova za koje smo bili gotovo uvjereni da ćemo ih zaigrati u 2016. godini. Crackdown 3, Scalebound ili Sea Of Thieves samo su neki od njih koje svakako treba spomenuti jer smo iz priloženih snimaka sa ovogodišnjeg E3 sajma mogli vidjeti da se radi o vrlo interesantnim i uzbudljivim naslovima koje ipak nećemo zaigrati ove godine. Ono što me uvelike raduje jest napredak indie igara i posebno mjesto koje su iste počele zauzimati na Xbox platformi. Već sam se izjasnio kao pobornik indie naslova i ranije, a nove igre iz tog žanra koje nam dolaze (ili su već izašle) ove godine svakako ne treba zaobići.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *