Srpska organizacija Electronic Frag najavila je drugu inačicu Svjetskog Prvenstva u Counter-Strike: Global Offensiveu, pod imenom The World Championships. Ovog listopada u Beogradskom Sava Centru osam ekipa iz cijelog svijeta boriti će se za $100.000 nagradnog fonda.

france csgo twc beograd svjetsko prvenstvo


TWC 2015 popunio je Sava Centar, isto očekujemo i ove godine

Ono što razlikuje ovo natjecanje od mnoštva drugih je činjenica da su timovi limitirani isključivo na igrače iz iste države. Na taj način The World Championship daje osjećaj Svjetskog Prvenstva u stilu velikih nogometnih natjecanja, dok su klasični CS:GO turniri u organizaciji DreamHacka i ESL-a sličniji Ligi Prvaka ili Europa ligi. Jedna od zanimljivih posljedica ovakvog natjecanje je stvaranje “All Star” ekipa. Pojedine države, najbolji primjer su reprezentacije Švedske i Francuske, potencijalno mogu imati reprezentaciju koja se sastoji od pet igrača koji su postavljeni na HLTV-ovu listu najboljih igrača godine.

Šest kontinenata na internacionalnoj sceni

Druga zanimljivost je što će Electronic Frag održati kvalifikacije na šest kontinenata, od koje će svaki kontinent imati svog predstavnika na završnom natjecanju (osim Europe, koja ima tri predstavnika). Na taj način se i države koje nisu poznate po eSportu ili Counter-Strikeu pokažu na internacionalnoj sceni, a ponekad i iznenade sa svojom igrom – poput outsidera Indonezije koja je prošle godine izbacila Srbiju na domaćem terenu. Što se tiče Hrvatske, prošle godine smo nesretnim ždrijebom u ranoj fazi kvalifikacija ispali od favorita Ukrajine, a to će nas i za ovu godinu staviti u nepovoljan položaj te ćemo vjerojatno krenuti iz drugog pretkola. Kada se uz to uzme u obzir i smanjeni broj natjecatelja u završnici natjecanja šanse da se naša reprezentacija kvalificira za Svjetsko Prvenstvo su izrazito male.

france csgo twc beograd svjetsko prvenstvo

Prošle godine natjecanje su osvojili Francuzi

Što nikoga nije iznenadilo – od svih ekipa došli su s najjačom postavom, dok su ostali favoriti poput SAD-a, Ukrajine i Švedske poslale drugorazredne igrače. To je ujedno i najveći problem s kojim se organizacija susreće prije TWC-a 2016: kako u moru timskih natjecanja privući najjače svjetske igrače da ostave ekipe i dođu u Beograd? Nagradni fond je solidan, no pitanje je jel to vrijedno odricanja od tri, četiri ili više dana vježbanja s timom u sve kompetitivnijoj eri Counter-Strikea.

Ostale informacije možete pronaći na http://twc.e-frag.net/

Objavio Zvonimir "Professeur" Burazin

Admin i Newswritter na www.counterstrike-hr.com, caster i podcaster na www.twitch.tv/cshr_tv.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *