Tvrtka Epson danas je predstavila treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Model Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine. Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost.


Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju pametnih naočala

Asortiman naočala Moverio razlikuje se od ostalih pametnih naočala na tržištu radi Epsonove usredotočenosti na širok raspon komercijalnih i drugih primjena. Uređaji su konstruirani ponajprije kako bi bili funkcionalni i zbog toga su postigli popularnost kako kod poslovnih korisnika tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

„Strategija tvrtke Epson usredotočena je na poslovnu primjenu tehnologije“, istaknula je tom prilikom Valerie RiffaudCangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za povezane i nosive uređaje, Espon EMEA. „Surađujemo s više od dvije tisuće ISV partnera od 2011. godine, a asortiman Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori, liječnici, stomatolozi te djelatnici u maloprodaji, turizmu i kulturi. Model BT-300 nastao je na temelju našeg petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja te donosi poboljšanja kako razvojnim inženjerima tako i krajnjim korisnicima“, dodala je.

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

„Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na tržištu na kojem je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda“, kazao je Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio. „ Svaka odluka koju donosimo u procesu konstruiranja naočala temelji se na scenarijima njihova korištenja. Naša tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala. Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta. Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka“, zaključio je Tsuda.

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *