Čini se da Call of Duty serijal nije jedini koji gleda unovčiti još malo stare slave. Nakon vijesti o novom/starom CoD4: Remasteru, stiže nam i preinaka popularnog Counter Strike: Global Offensive, no uz jednu bitnu razliku: ovaj put nam nostalgiju ne potpomaže developer, već 1.6 fan s podosta slobodnog vremena.


Na CS:GO i natrag u 16 kratkih godina

Za razliku od Counter Strike: Sourcea, GO je od početka uživao veliki odziv novih i starih fanova te su mnogi 1.6 tradicionalisti bez premišljanja ostavili klasiku i isprobali nešto novo. Uzevši to u obzir, je li ikome uistinu do moda koji mijenja GO u 1.6? Ako je vjerovati modderu, da, jer 1.6 ima ono nešto što GO jednostavno nije uspio reproducirati.

Nažalost, pošto je Counter Strike: Classic Offensive ovisan o GO engineu, to nešto i dalje neće biti vraćeno u potpunosti, no modder obećava dašak poznatog (a nekima i previše poznatog) u potpuno novoj igri – iz njegovog opisa, očito je da je namjera bila veća od vizualnih preinaka te uključuje i samu fiziku igre.

Uspijeva li ipak mod donijeti išta korisno? Za Kotaku, čini se, uspijeva – spremno nas podsjećaju kako će mod postati dostupan 25. Prosinca za svakog tko želi unijeti malo 1.6 feelsa u modernu arenu. Nažalost, iz modderovih riječi je očito kako njegova tvorevina vjerojatno neće moći zablistati bez određenih plugina na strani servera.

U prijevodu: pored igrača, mod bi trebao zavesti i pokojeg administratora koji bi na svom serveru osposobio neke 1.6 dodatke. Ali tko zna? Ako je Counter Strike: Classic Offensive zaista toliko dobar, možda vam onemogući nemoguće i naletite na aktualni 1.6 server u 2017..

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *