Metal Gear Solid je franšiza koja se proteže još od prvog PlayStationa te je mnogima bila prva igra koju su i zaigrali na toj legendarnoj konzoli. Metal Gear se spominjao već i na NES/MSX2 platformi davnih kasnih 80-tih kada je koncept šuljanja i nadmudrivanja protivnika bio sasvim nov, što je zasigurno pomoglo populariziranju franšize. Mnogi smatraju da je Metal Gear Solid na PS-u bio prvi pravi Metal Gear Solid, s čime se moramo i složiti obzirom da je s tom igrom u franšizu uvedena i iznimno detaljna i strukturirana priča s bogato okarakteriziranim likovima.

Prvi rujan je tu, a s njime i Metal Gear Solid: The Phantom Pain

Sutra, odnosno 1. rujna 2015. očekuje se plasiranje najnovijeg Metal Gear Solida nazvanog The Phantom Pain. Velika promjena koju donosi ovaj nastavak leži u činjenici da se igra odvija u otvorenom, velikom svijetu što znači da će igrači imati veću kontrolu nad napretkom kroz igru. Najavljena je i aplikacija za pametne telefone putem koje ćete moći promatrati mapu ili pregledavati otključani sadržaj poput audio isječaka ili crteža.

metal gear solid 5 phantom pain

Prve recenzije i pregledi igre su iznimno dobri i pozitivni, pogotovo od novinara koji su ljubitelji serijala. Gamespot, IGN, Daily Dot, GameInformer i sve ostale velike kuće su igri dodijelili prosječnu ocjenu od 9,5/10 te je izgledno da je pred nama jedna od najboljih igara ikad napravljenih. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain moći ćete zaigrati na PlayStationu 4, Xbox Oneu, PC-u, kao i PS3 te Xboxu 360.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *