Ako neka igra budi nostalgiju u meni, onda je to definitivno Mega Man. Original pod kreacijom Capcoma, kao i sljedeći nastavci za SNES, NES i GameBoy su mi kao klincu bili ful dragi i jednostavni, a danas, realno, bude potrebu za razbijanjem joypada (isprobao, ne ide mi). Zatim animirana serija koja je jedno vrijeme žarila i palila njemačkim programima, a tu je i ono razočaranje od 3D verzije za PSX – ah, fun times. U konačnici, Mega Man je ostavio traga na mojoj osobnoj gamerskoj karijeri, a vjerujem da nisam jedini koji će ponoviti štivo kroz nadolazeći Mega Maker – neslužbeni “level editor u stilu Super Mario Makera”, kojeg je grupa hvalevrijednih entuzijasta izradila u svoje slobodno vrijeme. O čemu se točno radi?


Poput Nintendovog pandana, Mega Maker daje vam potpunu slobodu kreiranja levela

Cijela priča započela je krajem 2016. godine, gdje je momak pod imenom WreckingPrograms prvo započeo s kreacijom game enginea koji cijelu stvar može pogurati, a zatim se ideja prebacila na neki community based projekt s više od sedam osoba u teamu, gdje su svi marljivo i besplatno radili na tome da nam kreiraju spomenuti Mega Maker.

U suštini, radi se o level editoru pomoću kojega kreirate svoje vlastite Mega Man levele, na raspolaganju imate 40 pozadina i 129 komada različitog materijala odnosno “kocki”, 46 različitih neprijatelja uz 12 boss borbi koje možete napucavati s 24 različita oružja, a sve to ukomponirano s čak 63 različitih glazbenih podloga. Da stvar bude bolja, cure i momci iz teama uključili su punu podršku za kontrolere, spremanje i shareanje levela koje ste napravili, ali i ocjenjivanje levela drugih kolega gamera zajedno s obećanjem “bit će još toga”.

Ako se brinete oko Copyrighta, srećom Capcom nema tu naviku rezati fan based developere koji ne traže direktnu financijsku podršku od svojih korisnika, tako da smo uvjereni kako će ova igra u potpunosti ugledati svjetlo dana, neovisno što drugi mediji tvrde.

Za slučaj da vam je koncept zanimljiv, pogledajte trailer ispod, skočite na njihov sajt i podržite ih putem Patreon usluge.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *