Iz svijeta League of Legends dolazi nam nimalo ugodna vijest: Maria „Remi“ Creveling, prva djevojka koja je sudjelovala kao profesionalna igračica LoL-a, odlučila je napustiti početnu postavu Renegades. Uz najavu kako napušta Renegades, Remi se zahvalila članovima sada već bivšeg teama uz obrazloženje kako joj je prevelik pritisak igranja na profesionalnoj razini.

Renegades lol


Iza uspjeha stajao je mukotrpan rad, koji se na kraju odrazio na zdravlje

Remi je svoj put započela s prvom sezonom popularne igre, iako je imala veoma malo igračkog iskustva, u trećoj sezoni postaje zamjena u Curse Academy teamu. S vremenom se probila do početne postave i briljirala na MOBAFire Challenger Series kao support. Tek 2015. godine pridružuje se teamu Renegades s kojim u tijesnoj pobjedi nad Team Coast (3-2) osvaja prvo mjesto i izravno se kvalificirali na 2016 NA LCS.

Maria „Remi“ CrevelingNakon što su se kvalificirali za NA LCS, Remi je jasno dala do znanja kako nije sigurna da će trajno predstavljati svoj team kao support. Unatoč tome, u vrlo kratkom vremenu, njena karijera kao jedine profesionalne ženske igračice LoL-a doživjela je ogroman skok. Brojevi govore sami za sebe, pa tako njen privatni kanal na Twitch TV-u broji trostruko više gledatelja nego prije kvalifikacija.

Na njeno mjesto dolazi bivši član Teama Frostbitea – Nick “Hakuho” Surgent. Ova vijest samo je dodatno uzdrmala Renegades koji i ovako muku muči na LCS-u, gdje su prikovani za dno ljestvice s omjerom 1W-7L.

„Posljednjih nekoliko tjedna bilo je iznimno izcrpljujuće za mene što je bilo popraćeno s mnoštvom problema iz privatnog života. Uzevši u obzir igranje na pozornici, rigorozni dan po dan treninzi i turniri rezultirali su ogromnom količinom stresa s kojim se nisam mogla nositi.“ – izjavila je Remi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *