World of Warcraft je već neko vrijeme daleko od svojih zlatnih dana, bioritam ovog legendarnog MMORPG-a svodi se na rast popularnosti po izlasku ekspanzije, međutim, igrači uglavnom opet brzo odlaze, još od Wrath of the Lich King ekspanzije niti jedna koja je slijedila nije uspjela privući toliki broj igrača i zadržati ih. Od te 2010. popularnost uglavnom pada, a nešto manje od mjesec dana dijeli nas do izlaska nove World of Warcraft ekspanzije: Legion. Hype je prisutan, ali ne kao prijašnjih godina, što ne mora nužno biti loše. Može li Legion zadovoljiti stare, privući nove igrače i zadržati World of Warcraft na tronu Blizzardovog kraljevstva?


Novitetima se vraćaju World of Warcraft veterani

Često se u zadnje vrijeme u WoW krugovima čuje rečenica: “Čekam Legion”, kao da je garantirani uspjeh. Tako to obično biva s World of Warcraft ekspanzijama. WoW: Legion donosi podosta noviteta, gdje je Blizzard ipak poslušao neke od kritika igrača. Zato će Raidovi i Dungeoni uglavnom dobiti nove instance bez prevelikih promjena i noviteta, World Quests bit će dodatan end-game Player vs. Environment segment gdje će se po Broken Isles na levelu 110 moći rješavati razni questovi za nagrade poput golda, mountova, geara i tome slično. Ono gdje Legion pogađa jače je Player vs. Player segment u kojem će se sada otključavati posebni PvP talenti, koje kada sve otključate možete zamijeniti za nagradu i krenuti ispočetka.

Artifact Weapons je još jedan novitet koji je zagolicao maštu igrača, uglavnom onih koji nisu igrali World of Warcraft: Legion u razvojnim fazama igre. Artifact Weapon dobijete na početku ekspanzije i zapravo ga jačate kroz razni sadržaj u  igri. Oružje je specifično za specijalizaciju svake klase, a listu možete pronaći ovdje. Određene promijene pogodile su i Legendary iteme i načinu na koji će se moći dobiti i opremiti. Po svemu sudeći, dio promjena je namijenjen osvježavanju igre, kakvo je Blizzard radio sa svakom ekspanzijom, a dio je fokusiran na zadovoljavanje starijih WoW igrača, kao što su PvP i Revamp Profesija.

Demon Hunters

Demon Hunteri i World of Warcraft: Legion priča

Lore također slijedi put kao i ostale promjene u novoj ekspanziji, ponešto noviteta, ali i povratak već dobro znanih likova, koji bi trebali probuditi nostalgiju starijih igrača. Burning Legion se vraća s naumom da pokori Azeroth, ovdje se konkretno radi o trećoj invaziji Burning Legiona, koja želi ponovno prizvati Sargerasa, svoga vođu. Da bi Horde i Alliance obranili Azeroth od invazije moraju se naučiti služiti Artifaktima (Artefact Weapons), ali i sklopiti savez s već dobro znanim likom iz World of Warcraft svijeta, Illidanom. Tu u priču dolazi nova klasa Demon Hunter, sljedbenici Illidana koji je po mnogo čemu jedan od najprepoznatljivijih likova uopće. Njegov povik “You are not prepared!” uz Warglaive of Azzinoth u legacy instanci Black Temple i danas su žudnja mnogih, ali i duboko urezani u sjećanje svakog WoW igrača koji je igrao The Burning Crusade ekspanziju.

Demon Hunter klasa dolazi s dvije specijalizacije, jedna je DPS (Havoc) te drugom tank (Vengeance). Počinju na levelu 98 u svojoj zasebnoj zoni. Demon Hunter mogu biti samo Blood i Night Elfovi, ionako već vrlo popularne rase te je dozvoljeno imati samo jednog Demon Huntera po serveru.


World of Warcraft: Legion preorder dostupan jeftinije na G2A.COM

World of Warcraft: Legion sigurno će pronaći svoje igrače, a sudeći po Blizzardu, World of Warcraft je ionako pri kraju svog životnog ciklusa. Ovo bi mogla biti prva ekspanzija koja ne cilja na masivno povećanje broja igrača što bi mogao biti i jedan od razloga uspjeha. WoW fanovi i kada se kolebaju, na kraju priznaju slabost i prihvate činjenicu da 10 godina WoW-a neće odbaciti samo tako. Pitanje je samo, hoće li Legion biti dovoljno dobar da nas zadrži duže vremena u Azerothu ili će nakon nekoliko mjeseci hypea, završni sadržaj u igri postati monoton. Mi se nadamo ovom prvom. World of Warcraft: Legion izlazi 30.08.2016., cijena u preorderu je 45€. Mi smo svoj primjerak smo već osigurali preko G2A.COM i to po vrlo povoljnim cijenama, a i vi svoj također možete.Kupi na G2A

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *