Serijal Child’s Play koji je uključivao ubojitog lutka Chuckya započeo je 1988. godine i od onda je doživio nekoliko iteracija. Iako su prva tri nastavka bili relativno normalni horor filmovi (tipični za osamdesete i rane devedesete), serijal je skrenuo u lude vode uz Bride of Chucky, po uzoru na filmski potpis poznatih franšiza iz kasnih devedesetih. Trenutno se sprema sedmi nastavak i kako redatelj filma Don Mancini kaže: očekuje nas totalni mindf*ck.


Cult of Chuck sedmi je nastavak serijala Child’s Play i, ako je vjerovati redatelju, zaokružiti će radnje svih prethodnih filmova

U posljednjih par godina vidjeli smo nekoliko filmova s ubojitim lutkama. Najčešće su to loši horori čija ciljana publika su oni koji se još uvijek tresu kad vide plastične djevojčice u haljinicama s umjetnim očima, jer ih dotične sigurno prate na svakom koraku. Iako će možda takvi doživjeti komadić ciljanog straha, većina uz te filmove može samo zijevati. Jedini strah proizlazi iz previše potrošenog vremena kojeg smo mogli uložiti u nešto drugo. Chucky je uvijek bio drugačija sorta. Njegova poanta nije bila u tome što je lutak, već se sve vrtjelo oko toga da je jednostavno lud. Kasniji nastavci čak i nisu toliko htjeli biti horori koliko crne komedije, a to ga je u konačnici i učinilo tako kultnim. Dobro je vidjeti da Don Mancini taj dio itekako shvaća pa najavljuje da je novi film inspiriran djelom Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, ali isto tako i filmovima poput Inceptiona. Zanimljivo je da se u novom nastavku Child’s Play serijala pojavljuju brojni likovi iz svih prijašnjih djelova. Očito nam se priprema nešto ludo, stoga je i prikladno da se radnja filma odvija u ludnici.

Novog Chuckya moći ćemo pogledati početkom listopada kada će film izaći na DVD-u i Blu-Ray-u

Cult of Chucky jedan je od onih filmova koji bi mogli ispasti kultni. Naravno, u podjednakoj mjeri bi mogao to biti grozan nastavak franšize od sedam filmova. Rizik postoji, ali Mancini djeluje tako entuzijastično oko tog projekta da se stvarno nadam kako će konačni rezultat biti zabavan.

Cult of Chucky uredno preskače kina i na DVD-e i Blu-ray-eve dolazi 3. listopada, taman oko Noći vještica. U slučaju da planirate nešto za te dane (mjesecima unaprijed), a niste gledali ludog lutka, slobodno ovaj serijal dodajte na popis. Ako su očekivanja na mjestu, dobit ćete točno ono što želite. Samo ono, nemojte očekivati baš Egzorcista.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *