Iako je Alien serijal udružio prilično zavidan redateljski tim koji čine Ridley Scott, James Cameron, David Fincher i Jean-Pierre Jeunet, ova SF horor franšiza nikako da nastavi nizati pobjede prvog i drugog nastavka što pokazuje kako napredak tehnologije ne mora biti važan dio uspjeha kod snimanja ovakve vrste filmova. Hype oko ovogodišnjeg dijela, pod ponovnim Scottovim vodstvom u distribuciji 20th Century Foxa naglo je utihnuo nakon što je Alien: Covenant došao u kina 4. svibnja. Ništa bolje nije prošao ni Prometheus iz 2012. godine pa su se brojni obožavatelji nadali iskupljenju, međutim kako se gotovo ništa nije promjenilo, Scott je u pitanje stavio daljnji rad na ovom, generacijama kultnom, filmskom naslovu.


Ostajemo li zauvijek uskraćeni za idući Alien nastavak?

Snimanje novog Aliena koje je trebalo započeti unutar 14 mjeseci i na filmska platna stići 2019. godine, vjerojatno se neće ni dogoditi. Nedavno je to potvrdio i sam Scott nakon što je zarada trenutnog nastavka u kino blagajnama pala za čak 71 posto te je čini se, za jednak postotak pala i svaka redateljeva nada u uspjeh. Cjelokupna trenutna zarada je 232 milijuna dolara, što debelo prerasta produkcijski budžet od 91 milijuna dolara, no izgleda kako ni to nije dovoljno. Alien: Covenant nastavak treba voditi Neill Blomkamp poznat po Elysiumu i izvrsnom District 9, ali Scott se pravi kao da se dogovori oko toga nikada nisu ni dogodili. Prema njegovim riječima, skripta za Alien 5 nikada nije ni postojala nego se radi samo o ideji na desetak stranica. Treba li mu još nekoliko noći da prespava ovakvu odluku i povrati stari duh, tek trebamo vidjeti.

Novi Alien nastavak donio nam je i neka uspješna glumačka lica, poput Michaela Fassbendera, ali prema trenutnim statistikama, ni Magneto nije uspio šarmirati publiku kao što je to činila Ellen Ripley. Bez obzira na to, iako očito umoran od neuspjeha, nadamo se kako će Scott ponovno stati na noge.

Imaju li Alien nastavci smisla? Možda više nećemo biti u mogućnosti to saznati, ali bilo bi lijepo ponovno vidjeti barem još jedan od idućih dijelova na tronu skupa s Alienima iz 1979. i 1986. godine. Obožavatelji će se morati malo strpiti dok se realizatori ovog vanzemaljskog projekta ne odluče koliko im se to isplati, ali i dalje vjerujemo kako nas neće (ponovno) razočarati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *