XCOM 2 jedna je od onih strategija koje će kod većine gamera biti potpuni pogodak ili poveći promašaj – zbog jedinstvenog načina igranja, teško je naći sredinu u poznatom naslovu iz Firaxis Games studija. Ako pripadate prvoj grupi, dobre su šanse da ste ovladali gotovo svakim dijelom igre, pa je pravo vrijeme da u nju uvedete pokoju novost uz pomoć opsežnog Long War 2 moda.


Duža kampanja, nove igraće jedinice i realniji AI

Kao što nam PCGamer objašnjava, gotovo i nije fer nazvati Long War 2 običnim modom: dok većina modova prvenstveno mijenja izgled igre, ova besplatna preinaka dodaje mnogo više sadržaja od DLC-ova koji znaju koštati i više nego što bi trebali. Pored produživanja kampanje na prosjek od 100 do 120 misija, Long War 2 dodaje devet novih klasa vojnika, dvije vrste oružja i desetke različitih neprijatelja.

Naravno, našlo se tu mjesta i za pokoju pozadinsku izmjenu, pa će Long War 2 dodati novi način igranja koji se vrti oko infiltracije te puno teži AI koji igra poput pravog i iskusnog protivnika. Nadalje, mod je kompatibilan sa službenim DLC-ovima i većinom modova, no zbog statusa totalne konverzije, neće ga moći koristiti oni koji već imaju mod slične veličine.

LW2 trenutno ima pet zvjezdica te više od sto tisuća posjetitelja na svojoj Steam stranici, što ga bez sumnje čini preinakom koju bi svaki XCOM 2 igrač trebao razmotriti. Dio njegovog uspjeha zasigurno dolazi od posvećenosti autora – dok je za većinu modova odgovorna samo jedna osoba, Long War 2 je razvio čitav tim dizajnera koji su projekt tretirali s potpunom ozbiljnošću.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *