Da putovanja s jednog kontinenta na drugi mogu biti jako neugodna i skupa, dokazuje i primjer švedske Dota 2 legende koja je tamo trebala ići poslovno. Kada je PGL kontaktirao AdmiralBulldoga da bude jedan od natjecatelja na ovogodišnjem The Internationalu, dotični bi bio lud da odbije, no danas mu takva odluka možda i ne izgleda toliko suluda.


Zbog vize AdmiralBulldog neće biti dio Dota 2 The Internationala

Uključenost u produkciju The Internationala nekadašnjem prvaku ovog Dota 2 natjecanja završilo je prije nego li je uopće počelo. Dan prije početka grupne faze Henriku “AdmiralBulldog” Ahnbergu uskraćen je ulazak u SAD i nakon samo nekoliko sati provedenih na američkom tlu letio je nazad za Švedsku. Prema AdmiralBulldogu, razlog njegovog povratka u Europu nakon što je sedam sati bio primoran čekati na međunarodnoj zračnoj luci Seattle-Tacoma jest neodgovarajuća viza, tj. činjenica da nije podnio zahtjev niti je dobio radnu vizu unutar SAD-a, već ima samo B1/B2 (turističku/poslovnu) vizu.

Međutim, nesretni Šveđanin tvrdi da su mu i Valve i PGL rekli da će mu viza koju ima biti dovoljna. “Pitali su me [Valve, PGL] za informacije o putovnici i vizi što sam im dao. Imam B1/B2 vizu koja je za turizam i posao, nešto o čemu nisam previše razmišljao jer tamo sam više-manje zbog posla?” te nastavlja “Službenici su mi rekli kako nije u redu to što Valve radi jer ako dovode ljude da rade za njih, trebaju osigurati svima radničku vizu”.

Ovo nije prvi slučaj da se javljaju problemi s vizama talenata koji pohađaju Dota 2 The International turnir. Članovi programa emitiranog na ruskom jeziku u prošlosti su imali poteškoće pri stjecanju viza zbog visina sankcija koje je SAD nametnuo Rusiji, a velik broj igrača iz Istočne Europe, Kine i Jugoistočne Azije također su javljali neugodna iskustva i poteškoće pri stjecanju viza pred sam početak eventa. Nije to slučaj samo u Dota 2 naslovu, nekoliko igrača nije se moglo natjecati ni na Counter-Strike turnirima u Americi jer nisu dobili vizu na vrijeme, a ovakav manjak komunikacije Valvea i PGL-a nije fer prema sudionicima događaja jer ih košta puno novaca i živaca. Zašto se Valveu nakon toliko slučajeva ovakvi problemi i dalje javljaju, nikome nije jasno, a njihova šutnja oko svega toga je obeshrabrujuća.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *