Ovogodišnje Mid-season Invitational natjecanje u MOBA-i League of Legends završilo je u današnjim kasnim prijepodnevnim satima. Akcija je započela sredinom prošlog tjedna kroz grupnu fazu u kojoj je odigrano 30 mečeva nakon kojih je četiri od šest timova osiguralo svoja mjesta u polufinalu. Preostala tri meča odigrana su ovog vikenda, a nakon današnjeg saznali smo tko je u Šangaju postao novi vlasnik trofeja.


Koreja nastavlja sa svojom internacionalnom dominacijom u LoL-u

Iako su u grupnoj fazi imali mnogo teži put nego što je bilo tko predviđao, SKTelecom T1 još jednom je demonstrirao zašto ih nikad ne treba otpisati. U prvom polufinalnom meču morali su igrati protiv kineskog Royal Never Give Up koji su osim samo jednog izgubljenog meča u grupnoj fazi imali i prednost domaćeg terena i navijanja od strane publike. Na žalost svih domaćina i onih koji navijaju za njih, SKT se probudio i osigurao svoje mjesto u finalu s rezultatom 3-1.

Drugo polufinale odigrano je jučer između američkog Counter Logic Gaminga i tima iz LMS-a, Flash Wolves. Prije početka turnira, osim najvećih fanova američkog tima, nitko nije mislio kako će izaći iz grupne faze. Ne samo da su pokazali odličnu igru i timski rad, nego su pobjedom nad Flash Wolvesima 3-1 osigurali prvo finale u internacionalnom turniru za regiju Sjeverne Amerike.

Ove dvije zanimljive priče dovele su nas do današnjeg finalnog susreta. Nakon impresivnog turnira, CLG će svoju priliku za podizanjem svojeg prvog internacionalnog trofeja ipak morati pričekati malo duže. Na pozornicu su danas izašli članovi SKT-a koji imaju samo jednu stvar na umu – osvajanje jedinog pehara koji im još nedostaje te su to uvjerljivom pobjedom od 3-0 uspjeli i ostvariti (detaljne statistike i reprize možete pronaći ovdje).

Unatoč tome, igrači CLG-a, njihova organizacija, a i fanovi mogu biti veoma ponosni na svoj uspjeh, budući da nitko od njih nije očekivao ni približno ovako dobar rezultat. S druge strane, koreanski tim je još jednom demonstrirao da nisu bez razloga dvostruki svjetski prvaci, višestruki prvaci u svojoj ligi, a sada i pobjednici Mid-season Invitationala 2016.

Sljedeći internacionalni turnir je svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u SAD-u od 29. rujna do 29. listopada, a do tada možete pratiti regionalne lige u ljetnom dijelu sezone koje bi trebale započeti za nešto više od dva tjedna.

lol msi finals 4

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *