Ovu nedjelju u svijetu League of Legendsa obilježila su finala ljetnog dijela sezone Championship Seriesa u Sjevernoj Americi i Europi. U EU LCS-u su se za prestiž borili branitelji naslova G2 Esports i podosta neočekivano, Splyce, dok su preko bare u finalu našli Team Solo Mid koji su imali odličan split i Cloud9 za koje također mnogi nisu imali velike nade. Najprije ćemo se pozabaviti finalom koji se održao na našem kontinentu, a zatim otići preko Atlantika i vidjeti što se u Torontu dogodilo.


Luka “Perkz” Perković i G2 Esports opet su zasjeli na europski tron

Tim G2 Esports se u europskom LCS-u ne nalazi još ni punih godinu dana, ali su svoju dominaciju Challenger Seriesa uspjeli nastaviti i u “ligi za velike dečke”. Nakon što su osvojili proljetni dio lige dobili su čast predstavljanja Europe na jednom od dva veća međunarodna turnira koji se godišnje održavaju – Mid-Season Invitationalu. Tamo su se pošteno obrukali, uspjeli pobijediti samo dva meča, stvoriti novi meme i naljutiti brojne fanove.

Unatoč tome, ljetni dio sezone nastavili su dominantno, a iako im je Splyce pružio nešto otpora u finalu, uspjeli su se brzo i efikasno oporaviti od jednog izgubljenog meča i naposljetku pobijediti s konačnim rezultatom 3-1 te tako osvojiti uzastopni naslov prvaka Europe. Čak i prije finala imali su osigurano mjesto na svjetskom prvenstvu, a ovom pobjedom gurnuli su i H2K u tom smjeru. Nadamo se da će Luka “Perkz” Perković i njegov tim imati bolji uspjeh na internacionalnoj pozornici ovog puta te da ih je MSI iskustvo nečemu naučilo.

Vrijedi spomenuti i drugi tim, Splyce, koji je imao izuzetno dobar ljetni dio sezone. U proljetnome su osigurali sedmo mjesto tako da su izbjegli ponovne kvalifikacije za LCS, ali kroz posljednjih par mjeseci su svi igrači pokazali izuzetan napredak te iako su izgubili u finalu većina analitičara i fanova vjeruje kako će upravo oni zauzeti treće mjesto za odlazak na svjetsko prvenstvo. Da li je to tako, saznat ćemo sljedećeg vikenda.

league of legends g2 esportsTeam Solo Mid se nakon kratke pauze vratio na vrh

Ako spojite zvijezde iz različitih timova i stavite ih da igraju zajedno to ne znači da će imati dobre rezultate. U svim je sportovima to česta pojava, a TSM je potvrdio tu tezu u proljetnom dijelu NA LCS-a kada su kao supporta doveli Yellowstara iz Fnatica. Članovima tima jednostavno nije išlo, bez obzira na njihov pedigre. Za drugu polovicu sezone odlučili su promijeniti nešto i doveli su novaka poznatog pod imenom Biofrost. S njime su kroz cijelu sezonu izgubili samo jedan meč i to od protivnika od kojeg to apsolutno nitko nije očekivao – Phoenix1.

Bez obzira na tu sitnu mrlju, TSM je dominirao ljetnim dijelom sezone i očekivano se našao u finalu. U polufinalu su stare rivale CLG pobijedili s 3-0, a u finalu su ih dočekali drugi veterani američkog League of Legendsa Cloud9.

Iako su krenuli s pobjedom u prvom meču, Cloud9 nije u druga tri mogao gotovo ništa napraviti, čime se TSM opet vratio na sjevernoamerički tron. Iskreno, veoma očekivano budući da su popravili apsolutno sve što su mogli i zato što već neko vrijeme izgledaju kao najbolji tim u toj regiji.

Osim njih, na svjetsko prvenstvo zbog bodova ide Counter Logic Gaming, a pretpostavljamo da će se njima pridružiti ili Immortals ili Cloud9. To ćemo također saznati za tjedan dana kada kreću regionalne kvalifikacije.

league of legends tsm


Kreću pripreme za svjetsko prvenstvo

Sada kad su u svim regijama okončani ljetni dijelovi sezone timovi kreću u pripreme za League of Legends World Championship koji se ove godine održava u SAD-u. Natjecanje traje mjesec dana, a grupna faza započinje 29. rujna.

Tko će se sve točno boriti saznat ćemo za nešto više od tjedan dana, a tko je već osigurao svoja mjesta možete vidjeti ispod teksta. Za više informacija o kvalifikacijama možete posjetiti službene stranice gdje ćete pronaći i raspored svih mečeva, dok će više detalja o ostatku Riot objaviti što se ovo natjecanje više bude bližilo.

league of legends regional qualifier

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *