Čak i casual League of Legends igrači prate profesionalnu scenu – nije neobično da igrač i prije 30tog levela ima jednog ili nekoliko najdražih ‘prosa’. Riot Games je definitivno zaslužan za to, pošto se kompanija već neko vrijeme trudi promovirati kompetitivni aspekt LoLa na sve strane. No, čini se da je Leagueova prisutnost na jednom od najprestižnijih eSports turnira došla kraju.


Doviđenja, IEM, thanks for the memories

U najnovijoj Intel Extreme Masters objavi, popularni eSports organizator je otkrio kako će League of Legends izbivati iz sljedećeg IEM turnira prvi put od 2011. Razlozi ipak nisu uobičajeni gubitak interesa za određenu igru, već IEM navodi to što će profesionalni timovi biti zauzeti LCSom kao glavni razlog rastanka.

Ipak, čini se da je tu posrijedi i Riotovo usmjeravanje kompetitivnog dijela igre u drugom, regionalnom smjeru. Nakon objave, kompanija odgovorna za igru je objavila kako će uvesti novu regionalnu ligu zvanu Rift Rivals, o kojoj trenutno nema previše detalja.

Definitivno shvaćamo IEMovu odluku u ovoj priči – LoL je unatoč popularnosti samo jedna od igara na razvikanom turniru, te se ne može očekivati da će divovski organizator promijeniti raspored zbog samo jednog naslova. Nadalje, IEM je u svojoj objavi naveo kako su vrata otvorena za buduću suradnju između njihove organizacije iz League of Legendsa, no Riotova objava kao da je eliminirala tu mogućnost.

Da, dragi igrači, lako je moguće da ste odgledali vaš zadnji LoL IEM event. I dok onima koji nisu upućeni u profesionalnu scenu to možda neće puno značiti, sigurni smo da se mnogi sjećaju kako su neki od najboljih League evenata ikad, poput nevjerojatno zabavnih IEM Katowice finala, bili održani pod okriljem baš ove organizacije.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *