Preko vikenda održao se drugi po redu veliki offline Lavvekstone Hearthstone turnir u organizaciji Lavveka i HOYLAe s igračima Teama Ancestral. Lavveku je ovo već sedmi event u njegovoj Lavvekstone seriji, od kojih je prvih pet bilo online oblika. Baš kao i prvome offline turniru, i ovome su prethodila dva kvalifikacijska na kojemu je svatko mogao prisustvovati i osigurati mjesto na samoj završnici. Za vikend 22. i 23. srpnja u zagrebačkoj Hangar18 Megastore Gaming areni okupilo se 32 igrača, od kojih je 16 dobilo direktnu pozivnicu, a drugih 16 mjesto je osiguralo na kvalifikacijskim turnirima.


Velika konkurencija na Lavvekstoneu

Produkcija ovog turnira bila je bolja od onog prethodnog zbog uvođenja kamera za svakog igrača, a gledatelji su bili nagrađivani Hearthstone packovima. Natjecatelji su dolazili iz svih krajeva Hrvatske, ali i regije pa je tako bilo i igrača iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Najbolji od 32 igrača bio je Ancestralov Kamikaza čiji je C’Thun Warrior predstavljao najviše problema konkurenciji.

On je kući za nagradu odnio novi NOA H8SE mobitel, E-blue Auroza combo white miš i tipkovnicu, Sharkoon podlogu i luftić. Njegov protivnik koji je zaslužan za izvrsno finale bio je TrickyHunter iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio E-blue Auroza Blacklite tipkovnicu, headset, Sharkoon podlogu i luftić. Treće mjesto pripalo je DoubleAIMu iz Srbije, a četvrti je bio Djechuck iz Hrvatske. Valja napomenuti da je prvi offline Lavvekstone osvojio Kamikazin mlađi brat hungry4kills, a ovim turnirom obojica samo nastavljaju nizati zavidne uspjehe.

Organizatori i igrači oduševljeni Lavvekstoneom

Turnir je na Twitchu u prosjeku gledalo oko 40 ljudi, a sveukupan broj jedinstvenih korisnika koji se uključio u stream daleko je premašio taj broj. Igrači su izjavili kako su oduševljeni organizacijom i nagradama, samom lokacijom i afterom koji se održao u Caffe baru “Four Roses” nakon prvog dana natjecanja. Prijateljska i opuštena atmosfera obilježila je ovaj događaj u potpunosti, a šale nije nedostajalo. Organizator Lavvek rekao je kako je prezadovoljan cijelim eventom, od atmosfere na turniru, do opuštanja na afteru, te navodi kako će idući turnir biti još bolji!

Lavvekstone je definitivno tip turnira kakav bi se trebao češće održavati i na više lokacija. Žestoka konkurencija i vrijedne nagrade potaknut će mnoge da se odvaže ući u natjecanje na ovakvim događajima, a pritom stečena prijateljstva samo su dodatan plus. Regija ima jako dobre igrače što je ovaj turnir još jednom dokazao, a želja za većim eventima i putovanjem na iste sve je veća. Idući Lavvekstone bit će još bolji jer organizatori svakim eventom uče nove stvari te kako poboljšati produkciju, a do tada se od strane nekog drugog stigne složiti još poneko ovakvo događanje u regiji, jer zainteresiranih igrača očito ima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *