Serijal Yakuza započeo je svoj život krajem 2005. godine na PlayStationu 2, a od tada je izašlo još šest nastavaka, nekoliko spin-offa i dva reizdanja. Yakuza 0 nije posljednja igra koja je izašla, ali je najnovija koja je sada dostupna na zapadnom tržištu. U Japanu je izašla prije dvije godine, a svi oni koji su ovaj serijal pratili na našem dijelu kugle zemaljske moći će uskoro zaigrati to poglavlje.


Radnja Yakuze 0 odvija se prije svih ostalih igara u serijalu

Za one koji ovaj dugovječni serijal nisu pratili do sada, Yakuza 0 služi kao odlična polazišna točka za upoznavanje s onim što on nudi. Radi se o akcijskoj igri otvorenog svijeta u čija je radnja smještena 1988. godine u fiktivnoj rekreaciji Tokija i prati dvojicu likova u otkrivanju zastrašujućeg japanskog kriminalnog podzemlja.

Kritičari su konačno dobili dozvolu od Sege da objave svoje dojmove, a od prosječna ocjena trenutnih 38 recenzija iznosi veoma visokih 86/100. Iako grafički igra izgleda malo zastarjelo, svi su se složili oko uzbudljive priče, radnje i likova koji vjerno prikazuju povremenu šašavost japanske kulture.

Kao i ostatak serijala, Yakuza 0 je ekskluziva za Sonyjeve konzole, točnije PlayStation 4, pa ako ste zainteresirani moći ćete je 24. siječnja kupiti u PSN online trgovini. Iako prodajne cijene još nema, možete očekivati da će koštati 59,99 eura. Za više informacija posjetite službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *