Novo poglavlje u svemirskoj operi smještenoj u svijetu Mass Effecta izašlo je u Americi, a dan prije nego što su se igrači u tom dijelu svijeta upustili u avanture u novoj galaksiji kritičari su dali svoje ocjene. Od izlaska Mass Effecta 3 prošlo je pet godina i mnogi fanovi serijala jako su se veselili igri, no ako se pita kritičare BioWare je mogao posao mnogo bolje odraditi.


Novi Mass Effect je solidna igra koja ima dosta problema

Ovaj naslov vjerojatno nije ono što su igrači htjeli čuti, no Mass Effect: Andromeda nije ništa revolucionarno. BioWare je prije deset godina stvorio uzbudljiv svijet smješten među zvijezdama, a iako se Andromeda preselila 600 godina u budućnost i radnja se odvija u novoj galaksiji, mnoge će stvari onima koji su igrali originalnu trilogiju biti poznate.

To nije loša stvar, ali je razvojni tim ipak možda mogao malo više eksperimentirati i odmaknuti se od formule originala. Naravno, ugodno je vidjeti Mass Effect u lijepom ruhu i s dobro odrađenom borbom, ali kako se radi o igri s budžetom od 40 milijuna američkih dolara dio igrača ne može prijeći preko loših animacija, bugova i povremeno upitne priče koje se nalaze u igri.

Do sada je Andromedu ocijenilo 52 veća i manja portala, a prosjek njihovih ocjena iznosi 75/100. U idealnom svijetu bi to i dalje bilo dobro, no u igraćem to znači da je igra automatski loša jer ima prosjek manji od 85. Ako vam recenzije nisu toliko bitne i želite sami vidjeti u čemu je točno problem, igru možete isprobati sami putem Origin Access ili EA Access programa u trajanju od 10 sati – možete birati hoćete li se usmjeriti na priču ili uskočiti u multiplayer. Svakako je šteta što BioWare i EA nisu mogli to bolje napraviti, ali nadamo se kako će s nekoliko zakrpa barem tehnički dio biti riješen i kako će više igrača uživati u igri.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *