Adaptirati video igru u film je oduvijek bio izazov te nema garancije da će se popularnost igraće franšize prenijeti na veliko platno. Uzmimo samo primjer Tomb Raidera – dok su same igre iznimno popularne i gotovo bez zamjerki, mnogima se nisu svidjele filmske verzije s Angelinom Jolie (mi smo ih ipak obožavali). Ubisoft je najnovija u nizu kompanija koje pokušavaju napraviti kvalitetan film od kvalitetne video igre – jesu li uspjeli u onome što mnogi smatraju nemogućim?


Kritičarski konsenzus je tu: film je zabavan, no nešto mu fali

Iako Assassin’s Creed film tek treba izaći na platna, filmski kritičari su ga imali priliku vidjeti prije vremena i donijeti svoje mišljenje. Kolege iz Gamespota su okupile različita mišljenja kritičara na jednom mjestu kako bi fanovi znali što iščekivati prije nego imaju priliku pogledati film.

Iz priloženih reviewova je očito da kritičari nisu pretjerano oduševljeni. IGN, primjerice, smatra da je film dobro odradio stilistički dio no zabrljao oko završetka. Collider je također pohvalio vizualni aspekt filma, nazvavši sekvence borbi i potjera fantastičnima, no dodavši kako je sve to na kraju krajeva nebitno ako vas film ne može zainteresirati za same likove.

I dok je gamerski portal Polygon bio predvidljivo blaži nazvavši AC film uspjehom koji gledatelja uspijeva zaintrigrirati za nastavak, sam Gamespot nije imao milosti te je nazvao film teškim za preporučiti.

Većina reviewera možda nije oduševljena, no to ne mora značiti da film neće biti financijski uspjeh. Svi elementi za to su ipak tu: solidna glumačka postava, veliko ime franšize, agresivna marketinška strategija i budžet o kojem većina filmova može samo sanjati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *